Roses

Roses clou la temporada de creuers amb l'estrena d'una companyia i un vaixell

El port rosinc ha rebut un miler de turistes de creuer i cinc naus de gran eslora

18.10.2016 | 13:45
El creuer Serenissima de la companyia Noble Caledonia.

El port de Roses ha tancat la cinquena temporada estable de creuers 2016 amb un miler de passatgers i l'escala de cinc creuers. Els resultats continuen posicionen Roses en el mercat creuerístic principalment entre les companyies de luxe que busquen destinacions singulars per als seus vaixells i fan itineraris per la Mediterrània occidental.

En ser la primera vegada que el creuer visita el port de Roses, la responsable de creuers de Ports de la Generalitat, Maria Cano, acompanyada per responsables de les institucions de Costa Brava Cruise Ports, ha lliurat aquest dimarts la metopa portuària al capità del creuer Serenissima per commemorar aquesta escala inaugural.

Dades de la temporada

De la temporada de creuers 2016 al port de Roses destaquen les dades següents:

Per primera vegada un creuer, el Serenessima, que va arribar aquest dilluns i marxa aquest dimarts, farà una escala de dos dies al port rosinc.

L'aposta de les companyies de luxe Saga Shipping Company, Silversea Cruise i Noble Caledonia, que respectivament han fet escala per primer cop a Roses amb els creuers Saga Pearl II, Silver Cloud i Serenissima.

La fidelitat de la companyia de luxe Seadream Yacht Club, que ve cada dos anys al port de Roses. Aquesta temporada ha visitat la vila amb els dos creuers de la seva flota Seadream I i Seadream II.

Inicialment es preveien 2.000 passatgers al llarg d'aquest any, però el creuer Artania que portava un miler de passatgers i havia de fer escala el mateix dia a Roses i a Palamós, finalment per decisió de la companyia només va visitar Palamós.

Passatgers majoritàriament britànics

El creuer Serenissima de la companyia britànica de luxe Noble Caledonia posa punt i final a la temporada de creuers 2006 de Roses, amb 78 passatgers majoritàriament britànics. Aquests turistes visitaran la vila de Roses, el Museu Dalí a Figueres i el jaciment d'Empúries.

El vaixell va arribar aquest dilluns a les 20.30 hores de Port Vendres (França) i preveu salpar aquest dimarts a les 21.30 hores cap al port de Barcelona. El creuer de bandera de Sant Vicenç i Granadines té 87 metres d'eslora, 5 metres de calat i 2.600 tones de registre brut.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema