Un total de 62 persones han estat detingudes a Catalunya des del 2012 per presumpta vinculació amb el terrorisme jihadista, una tercera part dels 186 detinguts a l'estat espanyol. Són dades que el Ministeri de l'Interior ha publicat aquest dimarts per primera vegada a la seva pàgina web, recollides en dues infografies amb xifres oficials i actualitzades de la Secretaria d'Estat de Seguretat. Des del 2012, s'han coordinat 86 operacions a l'estat espanyol, 31 de les quals a Catalunya. A les comarques barcelonines, s'han detingut 50 persones i han tingut lloc 22 operacions en els darrers cinc anys; a les gironines, es registren sis detinguts i cinc operacions; a les tarragonines, tres persones arrestades en tres operacions, i a les lleidatanes, s'han detingut tres persones en una operació. El 2016, s'han detingut deu persones a Catalunya en sis operacions i, en el conjunt de l'estat espanyol, es registren 47 detinguts en 24 operacions.

Segons la informació recopilada pe la Secretaria d'Estat del Ministeri de l'Interior, les detencions per terrorisme jihadista a Catalunya representen el 2016 prop d'una cinquena part de les que s'han produït en el conjunt de l'estat espanyol. Concretament, s'ha detingut una persona a Barcelona, una a l'Hospitalet de Llobregat, una a Canovelles (Vallès Oriental) i una a Manresa; dues a Girona, una a Riudellots de la Selva i tres a Lleida. A la Comunitat de Madrid, també s'han detingut deu persones, així com al País Valencià.

Pel que fa a les dades desagregades per ciutats de les persones detingudes des del 2012, 18 ho han estat a la ciutat de Barcelona; nou a Badalona; set a Terrassa; quatre a Cornellà de Llobregat; tres a Lleida; dues a Manresa, Girona, Figueres i Tarragona i una a l'Hospitalet de Llobregat, Canovelles, Santa Coloma de Gramenet, Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat), Manlleu (Osona), Piera (Anoia), Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental), Granollers, Mataró, Sabadell, Riudellots de la Selva, Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) i Ulldecona (Montsià). Pel que fa la resta de l'estat espanyol, Ceuta és la ciutat on hi ha hagut més detinguts des del 2012, amb 24; la segueixen Melilla, amb 21, i Madrid, amb 20.