Figueres

L'ACA treu a informació pública l'ampliació de la depuradora de Figueres

Les obres tenen un pressupost de 5,6 milions, inclouen remodelar la instal·lació i aixecar un nou reactor

17.10.2016 | 12:15
Detall de la depuradora de Figueres

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha tret a informació pública el projecte d'ampliació de la depuradora de Figueres. Les obres, pressupostades en 5,6 milions d'euros, inclouen remodelar la instal·lació i construir un nou reactor i un decantador secundari. Això permetrà garantir que la reducció de nitrogen s'adapti als paràmetres legals fixats per la Unió Europea. L'actual depuradora té capacitat per tractar 17.000 metres cúbics al dia. Dóna servei a Figueres i Vilafant, així com als nuclis de Vilatenim i Hostalets de Llers, i al polígon industrial de Santa Llogaia d'Àlguema. Aquesta serà la segona ampliació que es faci a la depuradora. La darrera data del 1993.

L'ACA ha posat a informació pública el projecte de millora de la depuradora de Figueres. Fins al 21 d'octubre, tothom que estigui interessat a consultar-ne els detalls tècnics ho podrà fer tant a través de la web com presencialment (a les oficines de l'agència de Girona i Barcelona, o al mateix Ajuntament de Figueres).

El projecte, pressupostat en 5,6 milions permetrà remodelar la depuradora existent. Es construirà un nou reactor i decantador secundari, que garantiran la correcta i eficient reducció de nitrogen adaptant-se així als requeriments legals establerts per la UE. Les obres es completaran amb l'ampliació de la línia de tractament de fangs i un nou edifici de taller i deshidratació, reubicat en un altre indret de la mateixa parcel·la.

L'actual instal·lació té capacitat per tractar 17.000 m3/dia, la qual cosa equival a una població de 146.200 habitants. Dóna servei a Figueres, Vilafant, els nuclis de Vilatenim i Hostalets de Llers, així com també al polígon industrial de Santa Llogaia d'Àlguema.

La depuradora de Figueres es va posar en servei l'any 1981 amb una única línia de tractament. Al 1993 es va ampliar construint una segona línia per depurar les aigües residuals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema