El Departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat la redacció dels projectes constructius per a la millora de vuit estacions i diverses parades d'autobús a tot Catalunya. S'estima una inversió total de 2,5 milions d'euros per a l'execució dels treballs, que inclouen la reforma de marquesines, renovació de paviments, actualització d'instal·lacions per afavorir la funcionalitat dels serveis d'autobusos i el confort i informació dels usuaris i treballs d'urbanització per la millora de l'accés a parades d'autobús.

El Departament de Territori i Sostenibilitat preveu fer actuacions per a l'acondicionament de la urbanització de dos instal·lacions. Concretament, a Llançà s'arranjarà l'entorn de l'estació del tren per permetre l'accés i la parada de les línies de transport interurbà. I a Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat) s'arranjaran diverses parades de bus situades a banda i banda de la carretera N-340, a l'entorn de l'intercanviador de Quatre camins.

Els projectes inclouen també actuacions de rehabilitació global en tres estacions. Una és la de la Seu d'Urgell (Alt Urgell), on es renovarà la marquesina, es reforçarà el paviment, s'adequaran les instal·lacions interiors de l'estació i es revisaran i rehabilitaran els sistemes de drenatge de la infraestructura. Les altres dues són Sabadell (Vallès Occidental) i Tortosa (Baix Ebre), on es preveu l'arranjament del paviment i dels sistemes de drenatge de la plataforma de l'estació.

Millora d'instal·lacions

També es duran a terme treballs en quatre estacions més. A Olot (Garrotxa), es realitzaran diverses actuacions per a la millora de les instal·lacions. A Torroella de Montgrí (Baix Empordà) s'instal·larà, a petició de l'Ajuntament, una marquesina refugi addicional. A Amposta (Montsià) es faran canvis als sistemes de comunicació de l'estació. I a Blanes (Selva) es milloraran en els tancaments i el mobiliari.

La licitació de les obres corresponents a cadascun dels projectes es podrà impulsar separadament i de manera progressiva.