L'Ajuntament de Figueres ha obert el període per presentar al·legacions a les Ordenances Fiscals reguladores dels impostos, les taxes i les contribucions especials que regiran a partir del dia 1 de gener del 2017. La data límit per poder-les presentar és el 25 de novembre de 2016.

El dimarts 18 d'octubre a les vuit del vespre es farà l'audiència pública al Saló de Plens de l'Ajuntament, on es presentarà la proposta d'Ordenances Fiscals per a l'exercici 2017 i en la qual podrà assistir qualsevol ciutadà per exposar i presentar les seves propostes i preguntes al regidor de Tresoreria, Rendes i Recaptació, Jordi Masquef.

El regidor apunta que "s'ha seguit la tònica dels últims anys, amb la congelació de tots els Impostos, ja que aquests no experimentaran cap increment, i només s'ha retocat l'import d'algunes taxes per adaptar-les al cost del servei, tal i com preveu la Llei". Segons el propi Masquef, "és molt important que la gent fagi ús d'aquest tràmit d'exposició al públlic i que fagi les seves propostes a les Ordenances presentades pel govern, que participi en la seva el.laboració, per així fer unes Ordenances millors".

Durant 30 dies hàbils, des del 14 d'octubre, tothom qui vulgui presentar al·legacions s'ha de dirigir a l'Oficina Municipal d'Atenció al Ciutadà (OMAC) i fer-ho a través d'una instància, o bé als llocs previstos a l'article 38.4 de la Llei 30/1992 de Règim Jurídic de les Adminsitracions Públiques i Procediment Administratiu Comú.