L'Ajuntament de Figueres ha acabat la primera fase de les obres de millora dels accessos de vianants des de la plaça Tarradellas fins al carrer Pella i Forges, davant del col·legi Pallach. La pluja de les darreres hores ha endarrerit la plantació dels arbres que s'han de col·locar a les voreres perimetrals i a la nova placeta de la confluència del carrer Rentador.

"Aquest projecte aporta un gran canvi en aquesta part de la ciutat", explica l'alcaldessa Marta Felip. A més de millorar la mobilitat dels vehicles, el consistori ha creat dues zones d'estacionament per a autobusos que, al mateix temps, han de funcionar com a espai de càrrega i descàrrega dels alumnes de l'escola quan els seus familiars els transporten amb vehicle particular.

"L'obra ha fet canviar l'estètica decimonònica de la plaça Tarradellas, ara és més pròpia del segle XXI".

La segona fase permetrà ampliar les voreres fins a la plaça El·líptica i l'aparcament dissuassori de la riera, a tocar la carretera de Llançà. L'Ajuntament, segons ha confirmat l'Alcaldessa, ja ha arribat a un acord econòmic amb el propietari de la meitat dels terrenys d'aquest espai. La previsió del Govern municiopal passa per incloure l'adquisició de la finca en els pressupostos del 2017 per tal de poder pavimentar tot l'aparcament.