Redeuix el consum elècric

Endesa reemplaça l'enllumenat de la subestació de Figueres per lluminàries led

Els nous dispositius redueixen les emissions de CO2, la contaminació lumínica i la generació de residus, ja que tenen una vida més llarga

14.10.2016 | 10:59
La mesuea redueix el consum elèctric

Endesa ha renovat tot l´enllumenat interior i perimetral de la subestació elèctrica de Figueres per un nou tipus de lluminària amb tecnologia LED. L´operació pretén reduir el consum i aconseguir la màxima eficiència energètica, tant a la pròpia activitat del negoci com al conjunt de la instal·lació elèctrica.

Els treballs s´han centrat a substituir l´enllumenat exterior per instal·lar-ne un de nou tipus LED, que permetrà una il·luminació més eficaç del recinte en horari nocturn, gràcies a les fotocèl·lules que actuen automàticament, engegant o parant els llums, segons la necessitat lumínica. D´aquesta manera, se´n minimitza el seu ús, fet que repercuteix en les emissions de CO2, així com en el conjunt del consum i el manteniment de la instal·lació elèctrica. Alhora, la nova il·luminació suposa una major seguretat al recinte, ja que garanteix una millor visualització a través de les càmeres de videovigilància perquè disposen d´una qualitat lumínica superior.

Els nous equips, a part de la ja coneguda disminució de les necessitats elèctriques, també permeten altres elements eficients, així com una major durada dels propis dispositius, de manera que es redueix la generació de residus en ser lluminàries de més llarga durada. La mateixa tecnologia s´ha usat en l´enllumenat de treball, d´ús exclusiu durant els períodes de feines a la instal·lació.

A més de la seva positiva repercussió mediambiental, aquesta actuació millora la qualitat del servei de tots els clients de les línies intervingudes a 59 municipis de l´Alt Empordà i Pla de l´Estany, concretament Avinyonet de Puigventós, Bàscara, Borrassà, Cabanelles, Cabanes, Castelló d'Empúries, Esponellà, el Far d'Empordà, Figueres, Fortià, Garrigàs, Llers, Masarac, Navata, Ordis, Palau de Santa Eulàlia, Pau, Peralada, Pontós, Riumors, Sant Miquel de Fluvià, Sant Mori, Sant Pere Pescador, Santa Llogaia d'Àlguema, Saus, Camallera i Llampaies, Siurana, Torroella de Fluvià, Ventalló, Vilabertran, Vilademuls, Vilafant, Vilamacolum, Vilamalla, Vilanant, Vila-sacra, Vilaür, Biure, Pont de Molins, Darnius, Capmany, Agullana, Maçanet de Cabrenys, la Jonquera, Boadella i les Escaules, Sant Climent Sescebes, Rabós d´Empordà, Pont de Molins, Mollet de Peralada, Espolla, Cantallops i La Vajol amb total de 41.359 clients.

Aquests treballs responen a la política mediambiental de la Companyia i comporten una millora de la qualitat del subministrament als clients. Així, la Companyia uneix la voluntat sostenible amb el compromís de servei als seus més de 4 milions de clients a Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema