Consell Comarcal

Nova campanya de sensibilització de la recollida selectiva amb Pitu Tries com a protagonista

El personatge reapareix per fer un monòleg en la campanya del Consell Comarcal

13.10.2016 | 18:34
En Pitu Tries

L'àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l'Alt Empordà portarà a terme, durant els tres últims mesos de l'any, una nova campanya per conscienciar a la població de la necessitat de recollir selectivament les escombraries. D'una banda, en les properes fires de La Vajol, Llançà i Maçanet de Cabrenys, s'instal·larà un estand sobre reciclatge adreçat a un públic infantil, on els nens i nenes pintaran un llibret de mandales relacionats amb els residus que van a cada contenidor. De tota maneta, però, l'acció més destacable de la campanya és la reaparició d'en Pitu Tries que torna als escenaris amb un monòleg.

L'àrea de Medi Ambient va realitzar fa uns mesos una enquesta sobre aquest personatge, on es va deixar palesa la necessitat de promoure en Pitu Tries a nivell teatral. També es va concloure que la ciutadania associa el personatge amb un públic infantil i en destacaven la necessitat que s'aproximi a altres franges d'edat.

Per això, en aquesta ocasió, el personatge que fomenta el reciclatge a l'Alt Empordà, es vesteix amb una americana taronja, assemblant-se a un conegut economista, i s'adreça a un públic més adult amb el monòleg "Benvinguts a Can Pistraus. Comencem a fer dissabte...". Amb una visió divertida i amena fa un repàs a la seva trajectòria, mostrant la realitat del reciclatge a l'Alt Empordà, responent a preguntes com "què és un envàs?" o fent reflexionar sobre els aspectes econòmics de la gestió i el tractament dels residus.

En Pitu Tries, representat per l'actor figuerenc Marc Sala, comença la gira a la comarca el proper diumenge 23 d'Octubre a la Fira transfronterera de La Vajol i seguirà el dissabte 29 a Llançà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema