El metge Narcís Bardalet Viñals (Girona, 1953), el científic Josep Peñuelas Reixach (Vic, 1953) i el Col·legi d'Advocats de Figueres, seran reconeguts per l'Ajuntament en el transcurs del Concert de ciutat que tindrà lloc, el pròxim diumenge 23 d'octubre al teatre municipal El Jardí. El plenari municipal ha aprovat per unanimitat les propostes de reconeixement d'aquest 2016, presentades per la Comissió Municipal del Nomenclàtor, amb tres distincions destacades per als dos personatges i a la institució.

El metge forense i pediatra Narcís BardaletNarcís Bardalet rebrà la Fulla de Figuera de Plata per la seva llarga trajectòria professional, la major part de la qual l'ha desenvolupada des de la capital empordanesa. El mateix guardó en el capítol d'entitats ha estat concedit al Col·legi d'Advocats figuerenc, que ja acumula 175 anys d'història i és un dels més veterans del país.

L'ecòleg Josep Peñuelas ha estat nomenat Fill Adoptiu de Figueres. Recentment guardonat amb el prestigiós premi Ramon Margalef, Peñuelas ha estat vinculat tota la seva vida a Figueres. És considerat un dels científics més rellevants del país en la seva especialitat.