El procés de redacció del nou Pla General d'Ordenació Urbana de Figueres (POUM) ha patit un nou contratemps que endarrerirà la seva redacció. El tribunal que ha examinat les candidatures per a ocupar la direcció urbanística de l'Ajuntament ha declarat deserta la designació "en no assolir cap dels aspirants presentats la puntuació mínima de 5 punts" d'un dels apartats cabdals de la convocatòria.

La figura del director o directora dels serveis urbanístics era considerada clau per l'actal govern de la ciutat, ja que tindria com a principal encàrrec coordinar la redacció del POUM que ha de substituir la planificació vigent, que data del 1983.

La proposta de deixar el concurs desert ha estat tractada, aquesta passada nit, pel plenari municipal en l'apartat d'assumptes urgents. La CUP, ERC i PP s'han abstingut. La portaveu de la CUP, Natàlia Sànchez, ha reiterat que l'estructura gerencial que proposa el govern municipal "no és el nostre model". Sànchez ha compartit la seva preocupació per la redacció del nou POUM amb el portaveu de Ciutadans, Héctor Amelló. "Potser ens hem de repensar el càrrec", ha dit Amelló, mentre ha lamentat que l'expedient s'hagi tramitat amb urgència i sense "donar temps" als grups municipals per revisar-lo. Jordi Giró (ERC) ha criticat aquest mateix fet i ha proposat que el càrrec "sigui cobert per gent de la casa".

La proposta de declarar desert el concurs ha estat aprovada amb els vots favorables de CiU, PSC, ERC i Compromís d'Esquerres per Figueres.