Polèmic ramal

El Congrés insta el govern espanyol a paralitzar i derogar el projecte de la MAT a Riudarenes

Front comú dels diputats gironins per aturar una infraestructura que consideren exemple d'un model "obsolet" que destrueix el territori

05.10.2016 | 13:30
Dos tècnics de Red Eléctrica en una de les torres

El Congrés dels Diputats ha instat el govern espanyol a paralitzar i derogar el projecte del polèmic ramal de la MAT a Riudarenes (Selva). Els diputats gironins d'ERC, ECP, el PSC i el PDC han fet front comú i han presentat una proposició no de llei per aturar aquest tram de línia dels 400 kV, que consideren exemple d'un model "obsolet" que destrueix el territori.

El text ha tirat endavant a la Comissió d'Indústria, però ha estat necessari fer una segona votació. Tant el PP com C's s'han oposat a què prosperés. Durant el debat, la diputada republicana Teresa Jordà ha criticat que la MAT és el reflex d'una planificació "suïcida" feta d'esquenes al territori. El del PDC Jordi Xuclà ha recordat que ells, tot i ser partidaris de la interconnexió, també ho són "de la preservació ambiental". El socialista Marc Lamuà ha dit que amb aquesta proposició el territori alça un clam dient "Prou!". I el del PP Jordi Roca, oposant-se a la proposta, ha insistit que els 400 kV són necessaris per alimentar la línia d'alta velocitat i ha ironitzat dient que, quan el tren s'aturi, "el president de la Generalitat dirà que la culpa és del maltractament de l'Estat".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema