Els pagesos de Sant Pere Pescador han llançat un crit d’alerta per l’augment de la salinització dels pous de reg dels seus conreus i atribueixen aquests situació en alça a l’enfondiment del riu Fluvià, a Torroella. Un grup de pagesos, entre els quals hi havia el president de la Cooperativa Agrícola de Sant Pere, Joan Abras, es va reunir dies enrere amb l’alcalde, Agustí Badosa, per reclamar que el consistori demani l’aturada del projecte del llac artificial de Torroella, promogut per l’empresa Àrids Curanta, amb qui Badosa té relació.

“Trobaríem gravíssim que l’Ajuntament de Sant Pere no ens donés suport”, diu Àngel Roig, un dels pagesos que relaciona la salinització dels pous amb aquest projecte. “La història jutjarà a les administracions que dónen suport a aquesta aberració, que ja es va permetre fer al riu de Sant Pere fa 38 anys amb el projecte de l’esquí nàutic”, precisa Roig.

L’ACA s’explicarà

Per la seva banda, Badosa deslliga la salinització dels pous dels regants amb el projecte del llac artificial de Torroella, que atribueix a la sequera d’aquest estiu. “Entenc perfectament la preocupació dels pagesos”, argumenta l’alcalde, el qual ha demanat als responsables de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que vinguin al municipi a donar explicacions als regants. “No hi ha cap dada que justifiqui que s’està fent malament el projecte del llac artificial, un projecte que ve del 2007 i que va ser aprovat per l’ACA”, sosté Agustí Badosa.

La primera fase del llac de Torroella, al costat del riu ja es va fer a finals anys noranta i es va aturar fa setze anys arran de les queixes de l’Ajuntament de Sant Pere, aleshores governat pel convergent Florenci Bosch.