Sant Pere Pescador

Malestar entre els pagesos de Sant Pere Pescador per la salinització dels pous

Donen la culpa a la reactivació del projecte del llac artificial de Torroella de Fluvià

03.10.2016 | 18:00

Els pagesos de Sant Pere Pescador han llançat un crit d´alerta per l´augment de la salinització dels pous de reg dels seus conreus i atribueixen aquests situació en alça a l´enfondiment del riu Fluvià, a Torroella. Un grup de pagesos, entre els quals hi havia el president de la Cooperativa Agrícola de Sant Pere, Joan Abras, es va reunir dies enrere amb l´alcalde, Agustí Badosa, per reclamar que el consistori demani l´aturada del projecte del llac artificial de Torroella, promogut per l´empresa Àrids Curanta, amb qui Badosa té relació.

"Trobaríem gravíssim que l´Ajuntament de Sant Pere no ens donés suport", diu Àngel Roig, un dels pagesos que relaciona la salinització dels pous amb aquest projecte. "La història jutjarà a les administracions que dónen suport a aquesta aberració, que ja es va permetre fer al riu de Sant Pere fa 38 anys amb el projecte de l´esquí nàutic", precisa Roig.

L´ACA s´explicarà
Per la seva banda, Badosa deslliga la salinització dels pous dels regants amb el projecte del llac artificial de Torroella, que atribueix a la sequera d´aquest estiu. "Entenc perfectament la preocupació dels pagesos", argumenta l´alcalde, el qual ha demanat als responsables de l´Agència Catalana de l´Aigua (ACA) que vinguin al municipi a donar explicacions als regants. "No hi ha cap dada que justifiqui que s´està fent malament el projecte del llac artificial, un projecte que ve del 2007 i que va ser aprovat per l´ACA", sosté Agustí Badosa.

La primera fase del llac de Torroella, al costat del riu ja es va fer a finals anys noranta i es va aturar fa setze anys arran de les queixes de l´Ajuntament de Sant Pere, aleshores governat pel convergent Florenci Bosch.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema