L'Ajuntament de Castelló revocarà l'adjudicació d'explotació que es a atorgar a un local del passeig marítim d'Empuriabrava perquè, segons el Govern, s'ha negat durant tota la temporada a signar el contracte per fer el servei. L'alcalde, Salvi Güell, diu que «li hem donat suficient temps perquè ho fes però no ha volgut i, en canvi, ha obert en algunes ocasions durant l'estiu sense permís quan només havia pagat la primera part del cànon». El Govern treballa ara en la tramitació per posar a concurs altres locals buits -inclòs aquest- perquè no passi com aquest estiu en què els que van obrir van haver de fer les obres a contrarellotge. En total, n'hi hauria sis de disponibles però l'Ajuntament preveu quedar-se'n un, per la qual cosa se'n posarien cinc a concurs. D'altra banda, està previst que la setmana vinent comencin les obres d'asfaltatge de la zona que es van deixar pendents abans de l'inici de temporada turística.

Güell ha explicat que la darrera convocatòria es va fer tard i que això va propiciar que aquesta temporada només s'acabessin obrint tres locals (una iogurteria i dos restaurants situats a la zona de la bocana i a la zona de la platja, l'antic Mar Bar). Però no van ser els únics. Segons diu, n'hi havia un quart de proper a la desembocadura de la Muga que, de fet, hauria obert en algunes ocasions el restaurant però que mai va voler signar el contracte. «Va pagar una primera part del cànon però ja hem donat prou temps i com que s'hi ha negat portem al ple la revocació de l'adjudicació que se li va fer», diu Güell.

Amb la voluntat que aquesta situació no es torni a repetir, afirma que ja estan treballant en una nova convocatòria per a posar a concurs cinc locals més. En total, explica, comptant aquest n'hi hauria sis de disponibles però la voluntat de l'Ajuntament és quedar-se'n un per a fer-hi accions vinculades a l'esport. A banda dels locals, també hi havia pendents les obres del passeig. En aquest sentit, Güell diu que la previsió és que els treballs d'asfaltatge previstos a la segona fase de l'obra s'iniciaran la setmana vinent.

L'Ajuntament va rebre la concessió del Passeig al març de 2015 després que durant 40 anys estigués en mans d'una empresa privada. La recepció, que es va fer per 30 anys, incloïa un pla de remodelació de l'espai i posar a concurs els diferents locals alliberats. Aquell primer estiu però les adjudicacions van quedar desertes i aquest, l'èxit tampoc ha estat a l'ordre del dia. Segons Güell, la situació es deu al fet que es va actuar tard i molts negocis van considerar que s'arribaria just per afrontar la temporada turística.