Els sindicats de Bombers troben "insuficient" la inversió de més 207 MEUR entre els anys 2017 i 2022 del pla estratègic per al cos que el conseller d'Interior, Jordi Jané, ha presentat aquest dimarts.

Un dels parcs més necessitats de reformes, per la seva antingüitat, és el de Figueres. Malgrat ser el de la segona ciutat més poblada de la demarcació i figurar en un espai estratègic i problemàtic com és l'Alt Empordà, les seves deficiències s'arrosseguen des de fa anys i han provocat nombroses mobilitzacions del cos a la ciutat. L'Ajuntament havia demanat un parc nou, posant a disposició de la Generalitat un terreny adequat a Vilatenim, però el Govern català va anunciar temps enrere que havia optat per una reforma de l'estructura actual del Molí de l'Anguila.

El portaveu d'UGT-Bombers, Antonio del Río, ha afirmat a l'ACN que qualsevol inversió és "benvinguda" per a un cos que "ha tocat fons" i que es troba en "col·lapse estructural", però avisa que el pla és "del tot insuficient" per situar aquest organisme a l'altura del 2007 i solucionar-ne "totes les mancances actuals". Del Río ha retret a Jané que s'hagi presentat com·"el salvador" d'un cos que ha arribat a la situació actual "per culpa de les polítiques d'austeritat" dels governs de CiU.

Per la seva banda, en canvi, el coordinador de l'agrupació de Bombers de CCOO, Joan Carles Casas, ha agraït "el canvi de rumb" del nou equip responsable del cos, perquè s'ha "esforçat" a "identificar les necessitats" d'una organització "pràcticament en fallida tècnica". Per a Casas, el pla és "molt positiu" per "recuperar el que teníem". "S'ha fet un esforç molt gran, que no s'havia fet en els últims deus anys". Ara bé, el coordinador de CCOO ha lamentat que la inversió no satisfà "reivindicacions" que els sindicats demanen des de fa anys ni "millores ambicioses", com la creació d'un grup de recolzament de risc químic o tecnològic.

El coordinador de la secció sindical de Bombers CATAC-IAC, Pere Hervàs, coincideix a considerar la injecció anunciada com una inversió de "manteniment" i alerta que el cos continuarà arrossegant "deficiències per manca d'inversions suplementàries". "El pla no permet augmentar ni la plantilla ni la flota, sinó renovar-les, ni construir nous parcs; el que farà és reparar edificis que, literalment, cauen a trossos", ha puntualitzat Hervàs.