Aquest dimarts, al Museu Nacional d’Art de Catalunya, a Barcelona, en el marc de la celebració del Dia Mundial del Turisme, impulsat per la Generalitat de Catalunya, a través de l’Agència Catalana de Turisme, es van lliurar els guardons del Turisme de Catalunya 2016 en un acte al qual van assistir prop de 900 persones relacionades amb el sector turístic.

Enguany, amb motiu de l’Any de la Gastronomia i l’Enoturisme, i de la declaració de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia, l’acte també va ser un reconeixement a tots aquells professionals que contribueixen a situar les destinacions catalanes com a referent gastronòmic internacional. Entre els assistents hi havia una alta representació de cuiners gironins.

Els guardons del turisme s’atorguen a aquells projectes turístics que ajuden a realçar els recursos i actius de Catalunya mitjançant noves experiències dirigides als consumidors o fent-ho de forma responsable i innovadora.

En la categoria d’«Innovació», el Patronat de Turisme Costa Brava Girona ha rebut el guardó per haver estat l’impulsor i seu principal, en dues ocasions, del congrés mundial de bloguers de viatges «TBEX Costa Brava Catalunya», amb 800 participants internacionals, els anys 2012 i 2015.

El president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Pere Vila, acompanyat pels vicepresidents de l’entitat, Marta Felip i Jaume Dulsat, va rebre de mans del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i del conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, el guardó del Turisme de Catalunya.

Així mateix, també varen ser guardonats Agustí Bertomeu, en la categoria de «Millor experiència turística», per la Musclera de l’Avi Agustí de Sant Carles de la Ràpita; i en la categoria de «Turisme Responsable», Barcelona Zero Límits, agència de viatges que té com a objectiu que tothom pugui viatjar i gaudir d’activitats d’oci sense que les capacitats físiques siguin una barrera.

Altrament, el jurat format pels components del Consell de la Taula de Turisme va voler destacar altres projectes, que van resultar finalistes en cadascuna de les categories com ara: en categoria «Millor experiència turística», la iniciativa Campings Experience, de l’Associació de Càmpings de Girona, i en «Turisme Responsable», la Ruta del Ter, del Consorci del Ter.