El ple de l'Ajuntament de l'Escala ha aprovat una modificació puntual del planejament general amb l'objectiu de facilitar i potenciar els usos hotelers i que s'incrementin el nombre de places d'allotjament.

En aquest sentit, s'estableixen diverses mesures. Una d'elles és que en aquells terrenys en què sigui compatible l'ús residencial i hoteler, en cas que el propietari opti pel segon, disposarà d'un 20% més d'edificabilitat sempre que l'objectiu sigui un establiment d'una categoria superior a tres estrelles. D'altra banda, es podrà fer un aparcament en planta subterrani que ocupi tota la finca i no només la part inferior de l'edifici. Un altre canvi és que es podran utilitzar les terrasses dels establiments per a ubicar-hi serveis turístics.

Amb aquestes modificacions es persegueix aconseguir fer més atractiva la inversió per tal que s'incrementi el nombre de places hoteleres, una modalitat que representa una part molt petita de l'oferta del municipi, en què predominen les places vinculades a habitatges turístics i càmpings.

Millora de l'avinguda Montgó

D'altra banda, el ple també va aprovar definitivament el projecte de millora del primer tram de l'avinguda Montgó, en què es preveu l'ampliació de les voreres i la creació d'un carril bici, entre d'altres. Es va aprovar també el plec de clàusules reguladores de la contractació de les obres, les quals no es començaran a executar, però, fins no haver resolt l'aparcament alternatiu que s'ha de fer a la zona.