L’Ajuntament de Palau-saverdera ha posat en marxa un Estudi Local d’Habitatge que ha de servir per conèixer com viu la gent del poble i per definir posteriorment estratègies d’actuació que millorin la qualitat de vida dels veïns.

L’estudi té un cost de 7.566,11 euros, dels quals n’hi ha 6.809,50 (el 90%) que estan subvencionats per la Diputació de Girona.

L’àrea d’Urbanisme ha encarregat l’estudi a l’arquitecta local, Soraya Alonso, que ja ha fet una primera anàlisi de la situació a partir de les dades facilitades pel Consell Comarcal i de les dades estadístiques disponibles (padró, cadastre, POUM) i aquesta mateixa setmana ha començat a fer enquestes casa per casa per conèixer la realitat més enllà de les xifres.

Durant l’acte de presentació de l’estudi que es va fer ahir al Centre Cívic, Alonso va manifestar la seva voluntat de tenir la seva feina acabada abans de final d’any i va demanar la col·laboració de tothom per poder tenir una bona radiografia dels habitatges que tenim a Palau-saverdera.

El regidor d’Urbanisme, Josep Maria Najes, va explicar que l’estudi que ara està fent la Soraya tindrà continuïtat i que finalment, després d’un procés de participació ciutadana, ha de permetre dissenyar estratègies de planificació futura per fer més agradable la vida al poble.

Najes també va dir que la feina que ara fa la Soraya ha de servir per detectar problemes d’habitatge (accessibilitat, manteniment, adaptació a cadires de rodes, joves) i que, d’aquesta manera, l’Ajuntament es podrà posar al costat de les persones que necessiten algun tipus d’assessorament.