Figueres va guanyar divendres a Olot la màxima distinció dels premis Viles Florides amb quatre Flors d'Honor, un reconeixement que situa la ciutat entre les cinc millors Viles Florides del país. L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i el regidor de Serveis i Qualitat Urbana, Quim Felip, van recollir el premi en el marc de la gala Flors d'Honor 2016, en un acte presidit per la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret.

Des de fa cinc anys, la ciutat de Figueres forma part de Viles Florides, un projecte promogut per la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalimua (CHOC), que distingeix els municipis que treballen per a la transformació dels seus espais públics a través de l'enjardinament i la millora dels espais verds, i posa en valor la riquesa natural i paisatgística del país.

El jurat del concurs, que anualment certifica els distintius, està format per professionals especialitzats dels sectors del viverisme, la jardineria, el paisatgisme, el mobiliari urbà i d'altres àmbits, i té en compte aspectes i valors com la millora de la qualitat de vida dels veïns, l'estat i conservació del mobiliari urbà, la presència de parcs infantils, la conscienciaició social envers les polítiques de sostenibilitat mediambiental, o el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat.

El regidor de Serveis Urbans i Qualitat Urbana, Quim Felip, agraeix l'esforç i la feina diària de la brigada de Parcs i Jardins de l'Ajuntament i Ecoserveis, i del cap de jardineria, Emili Gispert, que "han fet possible aquest reconeixement i tots els que hem rebut des de fa 5 anys".

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, destaca que la màxima distinció rebuda és encara més valuosa "en una ciutat com la nostra, d'ambient i paisatge molt urbà, amb tramuntana, sol, i molta densitat d'habitants".