Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l´alerta del pla Inuncat per risc d´inundacions per les tempestes que han escombrat Catalunya en les darreres hores un cop el Servei Meteorològic de Catalunya ha donat per finalitzat l´episodi i no s´esperin noves precipitacions. El pla, però, de moment queda en prealerta per la probabilitat, tot i que baixa, de noves tempestes al quadrant nord-est durant el dia d´avui. Finalment, el telèfon d´emergències 112 ha rebut 204 trucades fins a les set del matí, hora en què ja han anat clarament a la baixa. De fet, entre aquesta hora i les nou del matí, només se n´han registrat 16 més, La majoria d´incidències -inundacions de baixos i caiguda d´arbres i objectes a la via per les fortes ratxes de vent- s´han concentrat entre una i tres de la matinada. Cap d´elles ha causat danys personals.

L´episodi de major intensitat ha portat també acumulació d´aigua destacable en alguns punts de l´Empordà com els 103 l/m2 a la Bisbal de l´Empordà i els 66 l/m2 a Cruïlles Monells i Sant Sadurní.

Les localitats des de les que s'han fet més trucades han estat Badalona (33 trucades), Barcelona (26), Lleida (9), Sant Pere Pescador (8), Sant Boi de Llobregat (7), Calonge (6), Vilanova i la Geltrú (7) i Cerdanyola del Vallès (5). Aquesta matinada s´ha produït un esclafit humit a Badalona, amb vents de 122 km/h i intensitat de pluja de 20 l/m2 en 30 minuts, segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya.

Derivades de les trucades al 112, els Bombers de la Generalitat han atès, des d´ahir vespre i fins a les 7 del matí d´avui, prop d´un centenar de serveis. La zona metropolitana de Barcelona ha estat la que ha concentrat més serveis, amb 36 actuacions dels Bombers a la Regió d´Emergències Metropolitana Nord (prop d´una vintena només a Badalona) i 21 actuacions a la Metropolitana Sud. A Tarragona s´ha atès 5 actuacions. A les comarques de Girona s´han hagut d´atendre 40 serveis, sobretot a l´Empordà. A Castelló d´Empúries, tres habitatges han quedat afectats per fum en cremar la instal·lació elèctrica per la caiguda d´un llamp. Una veïna ha estat evacuat a l´Hospital de Figueres per inhalació de fum.

Les policies locals, voluntariat municipal de protecció civil i brigades municipals han actuat també en les incidències produïdes per les pluges, segons han informat al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat, que ha estat en contacte permanent amb els diferents ajuntaments afectats per les tempestes.

D´altra banda, a Cerdanyola del Vallès, la tempesta amb fortes pluges i vent ha deixat 2.000 usuaris de la ciutat sense subministrament elèctric, segons ha informat l´Ajuntament. La incidència s´ha iniciat a les tres de la matinada i ha estat causada per una sobrecàrrega en un transformador, afectant diverses zones de la ciutat. A primera hora del matí, però, el servei s´ha pogut restablir completament.

També a Cerdanyola, com a conseqüència de la gran quantitat d´aigua caiguda en poc temps, s´ha hagut de tallar la carretera del Riu Sec que uneix Cerdanyola i Badia del Vallès. La via també ha pogut ser reoberta i ja es pot circular amb normalitat.