L'Ajuntament de Figueres valora molt positivament els resultats de la campanya de prevenció i les diferents actuacions per combatre la presència de mosquit tigre a la ciutat que s'han dut a terme des del mes de maig d'aquest any. Amb més de 9.000 aplicacions de tractaments biològics als embornals de la ciutat, xerrades a 408 alumnes de cinquè de primària de les escoles de la ciutat, 3.000 fulletons distribuïts per barris amb alt índex de cases amb jardí i l'atenció a 65 persones en l'estand informatiu que es va instal·lar el 18 d'agost a la plaça Catalunya de la ciutat, s'ha aconsegut reduir un 80% la incidència del mosquit tigre a Figueres.

El regidor de Medi Ambient, Francesc Cruanyes, assegura que gràcies al conveni signat amb el Servei de Control i d’haver-se incorporat a la Mancomunitat intermunicipal que vetlla per la no proliferació de mosquits es té un control gairebé absolut dels possibles focus en l'espai públic, però que cal proseguir en la labor informativa en l'espai privat: "Des dels serveis municipals i dels serveis tècnics que tenim contractats podem garantir pràcticament el cent per cent la no incidència del mosquit tigre que nia a la via pública, però és importantíssim que tothom tingui cura dels espais privats".

Des de l'Àrea de Medi Ambient llancen un avís als ciutadans davant l'imminent eclosió d'ous de mosquit tigre com a conseqüència de les pluges dels últims dies i del fet que molts dels focus de cria de mosquit tigre s’haurien activat. Recorden que la millor forma d’evitar la presència de mosquit tigre és mitjançant l’aplicació de les mesures de prevenció, que es resumeixen en buidar l'aigua dels llocs on s'ha acumulat.

Des de l'Àrea de Medi Ambient, també recorden que de manera imminent se signarà amb la Mancomunitat intermunicipal voluntària del Servei de Control de Mosquits de la badia de Roses i del Baix Ter el Pla integral de lluita contra les plagues, que contempla rates, coloms, estornells, paneroles, entre altres.