L'Ajuntament de Figueres, a través de l’Àrea de Medi Ambient, s'ha adherit un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura, que enguany se celebra del 16 al 23 de setembre sota el lema "Mobilitat intel·ligent. Economia potent". En el marc d'aquesta setmana, s'han programat a la ciutat diverses activitats per promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables.

El dimecres 21 de setembre, els alumnes de les escoles de primària de Figueres pintaran murals al terra de la Rambla i del carrer Sant Pau, amb dibuixos que mostrin la problemàtica de la mobilitat a la ciutat i que plantegin possibles solucions. A més, els alumnes elaboraran una enquesta sobre els principals problemes de mobilitat i proposaran alternatives per resoldre'ls.

Figueres també serà el punt de sortida del Catalan Electric Tour, una marxa amb vehicles elèctrics que passarà per Perpinyà, Andorra i Barcelona l'1 d'octubre. L'activitat, organitzada per l'Associació de la Mobilitat Elèctrica 66 i el suport de l'Ajuntament de Figueres, pretén fomentar el vehicle elèctric com a alternativa al vehicle de combustió. El mateix dia, des de les nou del matí fins a dos quarts d'onze, hi haurà una exposició de diversos models de vehicles elèctrics que participaran en aquest tour al Passeig Nou.

El regidor de Medi Ambient, Francesc Cruanyes, que també ho és de Mobilitat, descarta l’organització d’una diada sense cotxes, com fan altres municipis: “Una flor no fa estiu. És tot l’any que hem de treballar, sobretot amb els més petits, que seràn els futurs conductors, que en una ciutat com Figueres ens podem moure a peu o en bicicleta. Adquirir aquest hàbit i facilitar-ho des de l’Administració forma part de la nostra responsabilitat continuada, així com incentivar l’ús de vehicles no contaminants”

Sota el lema "Mobilitat intel·ligent. Economia potent", la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura d'enguany, a més de promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació, també reforça el potencial de la mobilitat intel·ligent a l'hora de contribuir al desenvolupament econòmic.