Les oficines de Turisme de l'Escala han atès un total de 60.533 consultes aquest juliol i agost, una xifra lleugerament superior al mateix període de l'any passat. Pel que fa al nombre de visitants, tant pels usuaris atesos com pel volum de residus recollits -un dels paràmetres més fiables per als càlculs de població-, es calcula que aquest estiu hi ha hagut cap a un 3% més de visitants.

En línies generals, l'Agència de Desenvolupament Econòmica i Turístic de l'Escala fa un balanç molt positiu de l'estiu, amb puntes d'ocupació en què el volum d'habitants al municipi ha superat les 50.000 persones.

Les estadístiques de les oficines de Turisme marquen que la majoria d'atencions s'han fet a turistes francesos (44%), seguits dels catalans (36,4%) i s'ha notat un any més un increment dels turistes holandesos, que ja representen un 6,1% i han superat anglesos, belgues i alemanys.

Es consolida també un increment molt important de les consultes via web. En aquest sentit, la web de Turisme de l'Escala (visitlescala.com) es va fer nova a principis d'any, incorporant més informació i un portal de reserves, i aquest estiu ha rebut una mitjana d'un 80% més de visites que el mateix període de l'any passat. Els apartats "què fer", "platges" i "agenda" són els més consultats i també a la web, les consultes en francès són les principals.

La regidora de Promoció Econòmica i Turisme, Marta Rodeja, destaca també que "es detecta, un any més, que el mes de setembre es va consolidant també com un bon mes per al sector turístic de l'Escala, allargant la temporada de forma positiva per a molts establiments"

En aquest sentit aquest any també es confia en completar un molt bon setembre, amb accions molt consolidades per als propers caps de setmana com són la Festa de la Sal, la Ruta de la Tapa de l'Anxova i la Festa de l'Anxova.

Ruta de la Tapa de l'Anxova

La Ruta de la Tapa de l'Anxova se celebra aquest any del 23 de setembre al 2 d'octubre i comptarà amb la participació de 43 establiments. Entre les novetats hi ha el fet que hi haurà servei de carrilet gratuït el divendres i dissabte al vespre per unir els diferents punts d'interès de la ruta i que qui completi totes les tapes no només tindrà l'opció de votar la millor tapa i entrar en el sorteig d'un sopar al Celler de Can Roca, sinó que en aquesta ocasió també es votarà a la tapa més original. També hi haurà més premis per a qui completi 18 o 26 de les tapes de la ruta, amb 4 tiquets de 25 euros i 4 tiquets de 50 euros per consumir als establiments de la Unió de Botiguers i Empresaris Turístics de l'Escala.