La companyia Endesa ha invertit 89.000 euros al llarg d'aquest any per instal·lar dispositius que permeten controlar a distància part de la xarxa elèctrica gironina. Aquests sistemes electrònics s'han muntat a divuit centres de transformació repartits arreu del territori (que tenen una potència total de 216.504 KVA). Permetran estalviar temps a l'hora de localitzar avaries i, de retruc, disminuir l'estona que els abonats patiran talls de llum mentre s'arregli la xarxa. La instal·lació dels dispositius beneficiarà 31.500 clients repartits entre les comarques del Ripollès, els dos Empordans, la Cerdanya, la Garrotxa, el Ripollès i la Selva.

Per instal·lar els dispositius als diferents centres de transformació, Endesa col·loca a la xarxa elèctrica els mòduls electrònics necessaris i un sistema de comunicacions que permet accionar-los de manera remota des del centre de control que la companyia té a Barcelona. D'aquesta manera, si hi ha qualsevol incidència, s'evita haver de desplaçar equips sobre terreny ja d'entrada. Es redueix el temps en què es triguen a localitzar les avaries i això, de retruc, també fa que els usuaris s'estiguin més hores sense llum mentre es reparen.

Al llarg d'aquest 2016, Endesa ha invertit 89.000 euros per instal·lar aquests dispositius. Durant l'any, se n'han posat en divuit centres de transformació que la companyia té repartits arreu de la demarcació. El sistema beneficiarà gairebé 31.500 clients repartits en 53 municipis de set comarques.

Al Ripollès, els sistemes que permeten controlar a distància la xarxa elèctrica beneficaran abonats de Camprodon, Llanars, les Llosses, Sant Pau de Segúries i Vilallonga del Ter. Al Baix Empordà, de Bellcaire d´Empordà, la Bisbal d´Empordà, Corçà, Forallac, Palafrugell, Palau-sator, Pals, Regencós, Torroella de Montgrí i Ullastret. A l'Alt Empordà, de Cabanes, Colera, l´Escala, Figueres, Llançà, Llers, Masarac, Peralada, Portbou i Vilafant.

A la Cerdanya, d'Alp. A la Garrotxa, d'Olot, les Planes d´Hostoles, les Preses, Sant Aniol de Finestres i la Vall d´en Bas. Al Gironès, de Cassà de la Selva, Celrà, Girona, Juià, Llagostera, Quart, Sant Martí Vell i Sarrià de Ter. I a la Selva, d'Amer, Blanes, Caldes de Malavella, Fogars de la Selva, Hostalric, Lloret de Mar, Massanes, Riells i Viabrea, Riudarenes, Sant Feliu de Buixalleu, Santa Coloma de Farners, Sils, Tossa de Mar i Vilobí d'Onyar.