El Parc de Bombers de Figueres torna a tenir una porta d'entrada i sortida de camions espatllada, com explicàvem a primera hora a Emporda.info. L'avaria arriba poc després que s'hagi arreglat l'altra porta, que havia estat més de dos mesos fora de servei. El desperfecte comporta evidents incomoditats per moure els vehicles dins la cotxera i riscos de "col·lisions" per la manca d'espai a l'hora de maniobrar, segons assenyala el portaveu de l'Associació de Bombers de Figueres i de la Comissió de Treball del parc, Josep Ferrés. Els professionals que treballen a l'equipament de la capital altempordanesa denuncien la falta de manteniment de les instal·lacions, que arroseguen un dèficit estructural des de fa anys. La reforma promesa al parc no acaba d'arribar i, per això, els efectius del cos amenacen amb emprendre protestes a la tardor si no comencen aviat els treballs de millora anunciats.

La nova avaria està acabant amb la paciència dels bombers de Figueres. A principis d'estiu, una porta de sortida de camions va quedar inutilitzada per un desperfecte que no s'ha acabat resolent fins a dos mesos i mig després d'haver estat notificat. A principis d'aquesta setmana, l'altra porta s'ha espatllat i es troba fora de servei. "Misèria rere miseria", resumeixen els professionals del parc a través de Twitter.

Els desperfectes a les portes se sumen a una llarga llista de problemes a les instal·lacions de la capital altempordanesa. "Els vestuaris són clarament insuficients, no tenim mosquiteres, hi ha una evident manca d'espai al parc i un dèficit de manteniment que agreuja la situació", explica Ferrés, de l'Associació de Bombers de Figueres.

"Ens diuen que no hi ha empreses de manteniment. En tot aquest temps, no hem vist que vinguin a engreixar les portes o que comprovin l'estat dels cargols? Només envien algú quan s'ha de reparar alguna cosa, i ho arreglen d'aquella manera. Si poguessin fer-nos passar amb un esclop i una espardenya, ho farien", denuncia aquest bomber, portaveu també de la Comissió de Treball del parc.

L'Ajuntament de Figueres va oferir al Departament d'Interior un terreny, a tocar de la C-260, per construir un nou equipament, però el Govern ho va descartar perquè preferia reformar l'edifici actual. Després d'alguns retards, els treballs de millora s'havien anunciat per després de la campanya d'estiu.

L'Associació de Bombers de Figueres avisa que no toleraran més demores en l'inici de les obres i amenacen amb emprendre accions de protesta a la tardor si no comencen aviat la reforma.