Una canonada principal de Roses encarregada d'impulsar l'aigua ha rebentat aquest dilluns a la tarda a l'avinguda Rodes, a prop de l´hotel Casa del Mar deixant sense servei les urbanitzacions de Santa Margarida, La Garriga, Mas Buscà, Mas Fumats i Mas Matas. La companyia d´aigua ha pogut solucionar el problema després que els bombers tanquessin la clau de pas i els veïns han pogut tornar a disposar d'aigua al vespre, segons que informava l'alcaldessa de la població, Montserrat Mindan.

La inundació ha estat considerable i el trencament de la canonada s'atribueix a la fatiga dels materials pels nombrosos anys que fa que es troba en funcionament. Precisament, es tracta d'una instal·lació que ja estava en el punt de mira del govern municipal i tenia previst una actuació urgent per a canviar-la. Però no ha resistit.

Mindan assegura que canviar aquesta canonada era una de les prioritats que ja es contemplaven en el pressupost i que després d'haver rebentat agafarà un caràcter d´urgència.

El forat que ha deixat l'incident a la via pública era de gran envergadura i fins i tot l'alcaldessaha penjat una fotografia del mateix al seu compte de les xarxes socials perquè els veïns poguessin observar la dimensió del problema. Durant la nit, la companyia d'aigües s'ha dedicat a tapar aquest sot després d'haver-se assegurat que tots els veïns tenien reestablert el subministrament.