El president provincial del PP Català a Girona, Enric Millo, ha reafirmat el compromís del Partit Popular amb la rehabilitació de la Casa Natal de Salvador Dalí a Figueres. En aquest sentit, Millo ha explicat que s´ha adreçat per escrit al Ministeri de Cultura reclamant que la partida pressupostària per a la rehabilitació de la Casa Natal de Salvador Dalí sigui inclosa als Pressupostos Generals de l´Estat del pròxim 2017, i que aquesta sigui executada com a prioritària.

Enric Millo ha fet aquest anunci després que ahir l´alcaldessa de Figueres critiqués el Govern d´Espanya i el Partit Popular per aquest tema. Així mateix, el president provincial del PPC de Girona ha remarcat que "nosaltres hem complert el nostre compromís al 100% perquè ens vam comprometre a què la partida s´inclogués en els pressupostos del 2016, i així es va fer".

Tot i així, ha explicat Millo, "la partida no s´ha executat per la necessitat d'adaptació als objectius d'estabilitat pressupostària imposats per la Comissió Europea, pel que totes les partides d´aquest tipus que no estaven executades o en execució al mes de juliol del 2016 ja no tenien caràcter de disponibilitat a partir de l'1 d'agost, i una d´elles, lamentablement, és aquesta". En aquest sentit, el president provincial del partit a Girona ha recordat que "era la primera vegada que constava una partida per la rehabilitació de la Casa Natal de Salvador Dalí als PGE, fins ara PSC i CiU ho havien promès però no s´ha fet res fins que ha estat el PP al capdavant del Govern".

D´altra banda, Enric Millo ha lamentat que "un dels motius que fan que es paralitzin les inversions del Govern és el fet d'estar amb un Govern en funcions degut a la manca de responsabilitat del PSOE i de Pedro Sánchez bloquejant la formació de Govern a Espanya". I en aquest sentit, el president del PPC de Girona ha assenyalat que "l'alcaldessa de Figueres, en lloc d'enviar notes de premsa criticant el Partit Popular, com va fer ahir, el que hauria de fer és demanar explicacions i exigir responsabilitats al seu soci de govern, el PSC".

Finalment, Millo ha assegurat que "el nostre compromís amb la Casa Natal de Salvador Dalí de Figueres continua sent el mateix, és ferm i és per això que m´he adreçat al Ministeri de Cultura".

"De la mateixa manera que exigim al Govern d´Espanya que inclogui aquesta partida pressupostària l´any vinent, continuarem exigint al Govern de la Generalitat que també s´hi comprometi", ha conclòs Millo.