Aquest divendres es fa el canvi de la zona blava d'estiu a la d'hivern. La principal novetat serà que, en consens amb la Unió de Botiguers i Empresaris Turístics de l'Escala, aquest any es mantindrà com a zona blava la plaça Nova, amb l'objectiu de garantir la rotació d'aparcament.

D'aquesta manera, la zona blava d'hivern quedarà formada per unes 160 places entre la plaça Nova, la plaça de la rectoria i els carrers Enric Serra i pintor Joan Massanet. Els preus d'hivern són molt més reduïts que els d'estiu, de manera que es pot aparcar un quart d'hora per només deu cèntims o una hora i mitja per només 90 cèntims, per exemple.

L'horari de la zona blava d'hivern és de 9 a 13h i de 16 a 20h, de dilluns a dissabte.

Fins l'any passat, la zona blava d'hivern incloïa els aparcaments de la Riba i de la Punta, que han desaparegut amb el projecte de millora del front marítim del nucli antic.

El regidor de Serveis, Robert Figueras, remarca que amb les novetats incorporades aquest any s'ha actuat "d'acord amb les peticions que ens feien els comerciants de disposar d'un nombre de places d'aparcament regulat suficients com per intentar garantir que hi hagi una rotació que afavoreixi l'activitat comercial d'aquesta zona".