La 32a Mostra del Vi de l'Empordà ha batut rècords d'assistència amb més de 12.000 visitants, i una elevada participació a les més de 30 activitats programades entre el 8 i l'11 de setembre a la Rambla de Figueres. L'esdeveniment ha convertit la ciutat un any més en l'epicentre enològic de les comarques gironines durant 4 dies, gràcies a l'àmplia oferta de cellers i productors agroalimentaris empordanesos i les diferents propostes vinculades al món del vi, i ha apostat per potenciar la cultura del vi amb l'ampliació dels espais de professionalització.

Una de les principals novetats de la 32 edició ha estat la redistribució de l'espai físic, amb una nova ubicació dels estands i la taquilla, i la divisió de la Rambla en quatre espais diferenciats: l'espai lúdic i de tast, l'espai tallers, l'espai concerts i l'espai DO. El nou plantejament ha estat molt ben rebut pels visitants, ja que ha permès guanyar espai i crear zones on concentrar les activitats i degustacions, i ha fet possible una major mobilitat pels diferents ambients de la Rambla.

Enguany, s'ha apostat encara més per difondre la cultura del vi, de manera que a banda de la quarta edició del Seminari Marca Vi, s'han ampliat els espais de professionalització de la mostra amb tastos de pagament guiats per reconeguts sommeliers com els germans Jordà, Lluís Tolosa o Patrícia Golferichs, pensats per a un públic més especialitzat, que han tingut lloc a l'Espai DO. Tant aquests tastos, com els tastos promocionals dels propis cellers inclosos amb els tiquets de la fira, han exhaurit totes les places.

Una altra de les novetats d'aquesta edició ha estat el preu: amb un tiquet de 10 euros (2 euros menys que l'edició anterior), els visitants han pogut gaudir de sis tasts de vi, un tast de vi dolç, la copa i el portacopes personalitzats, a més d'un tast guiat gratuït a l'espai DO. També s'ha apostat per millorar-la i ampliar la oferta gastronòmica, de manera que els estands gastronòmics no s'han inclòs amb els tiquets de la fira amb la intenció de fomentar la creativitat de cada productor agroalimentari. Així els visitants han pogut escollir lliurement què volien consumir i han pogut sopar a la Rambla a preus econòmics i amb menjar de qualitat i elaborat.

Els dies de major afluència han estat divendres i dissabte nit, tot i que també destaca l'alta assistència de públic dijous al vespre, coincidint amb l'acte inaugural a l'Espai de concerts de la Rambla amb el pregó dels humoristes i empresaris vinícoles Carles Xuriguera i Rafael Faixedas, acompanyats per l'alcaldessa Marta Felip i representants d'institucions del sector vitivinícola i turístic. Cal destacar la presència de públic estranger, que s'ha concentrat entre el matí de dissabte i diumenge.

Pel que fa a les activitats complementàries a la mostra, com les demostracions de còctels amb vi, pintura en directe, tallers de reciclatge d'ampolles, o cuina en directe han atret a un públic molt nombrós i divers. A banda de l'augment d'assistents tant a la mostra com a les activitats, també cal destacar la major maduresa de visitants, sobretot els joves, que són cada vegada més conscients i entesos en el món i la cultura del vi, que és, de fet, un dels objectius principals de la mostra.

De nou, tots els sectors de la ciutat s'han involucrat amb la Mostra. Així, els qui s'han allotjat als hotels de l'Associació d'Hotels de Figueres han rebut un obsequi d'una ampolla de vi DO Empordà, i s'han realitzat promocions diverses amb Museus i locals de nit de la ciutat. Pel que fa al concurs d'aparadors decorats organitzat amb el suport de Comerç Figueres Associació, l'establiment premiat en primer lloc ha estat Teixits Matas, mentre que el segon i el tercer premi han estat concedits als Magatzems Puig Giralt i a la botiga de moda i complements Escot.

El regidor de Fires i Mercats, Jordi Masquef, fa un balanç molt positiu de la 32a i remarca el risc que han emprès per poder millorar: "Hem apostat per fer molts canvis amb l'objectiu d'evolucionar i progressar. Hem pres el risc, i creiem que podem parlar d'una 32a edició d'èxit". L'alcaldessa de Figueres destaca la "professionalització" de la mostra d'enguany, que ja "ha esdevingut un dels grans aparadors del vi a Catalunya", gràcies a "l'esforç de tots els sectors de la ciutat i de la gran feina de la DO Empordà".