L'Ajuntament de Figueres restablirà dilluns la circulació pel perímetre de la plaça Tarradellas coincidint amb l'inici del curs escolar, per tal que les mares i els pares puguin acompanyar la mainada a l'escola Josep Pallach amb tota normalitat.

Un cop les obres avancin i es realitzi la senyalització d'aparcament, s'habilitarà a la plaça Tarradellas una zona especial perquè els cotxes puguin parar i els familiars puguin acompanyar les nenes i els nens a l'escola, i una parada per al bus escolar.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, destaca la importància d'aquesta obra a la zona de la plaça Tarradellas, que s'emmarca dins la primera fase d'adequació del recorregut per a vianants entre l'aparcament dissuassiu de la Riera Galligans i el centre de la ciutat, que es convertirà en la porta d'entrada natural al centre, amb un recorregut per a vianants agradable i segur.

El regidor de Mobilitat, Francesc Cruanyes, assegura que amb l'habilitació d'aquesta zona especial s'intentarà "evitar embussos a les entrades del centre escolar". L'alcaldessa subratlla que aquesta actuació es realitzarà "pensant a millorar la mobilitat no només dels vianants en general, sinó també dels pares i mares que acompanyen la mainada a l'escola".