Aquest estiu ha estat un dels millors de les darreres temporades turístiques, segons es desprèn de les dades recollides a les oficines de turisme de Castelló d’Empúries i Empuriabrava. El bon temps i la gran oferta d’activitats ha fet que la demanda i atenció a les oficines de turisme hagi estat molt alta i constant.

Aquest any s’han reobert dos nous punts d’informació, un al Centre de Serveis a l’entrada d’Empuriabrava (com a punt de benvinguda i situació per a molts viatgers) i l’altre l’oficina de turisme a la Plaça dels Homes (reivindicat pel sector comerç).

Pel que fa a percentatges enguany ha augmentat entre un 10 i 20% l’ocupació de juliol, amb una mitjana d’entre el 70 i 80%. Durant el mes d’agost s’ha mantingut l’ocupació en un 100% destacant que tot i que la darrera setmana d’agost sempre sol disminuir aquest any s’ha mantingut la plena ocupació. Aquesta línia l’ha compartit tant càmpings, hotels com apartaments. Els bungalows dels càmpings han estat un 100% plens tot l’estiu. A partir del setembre, les previsions són que les reserves disminueixin entre setmana i recuperin el 100% els caps de setmana.

Cal remarcar que els nostre visitant més nombrós és el públic francès i el nacional; seguit de l’Alemany i del belga.

Pel que fa a segments turístics, el més nombrós és l’interessat en turisme actiu a continuació ve el de turisme cultural i de natura.

La regidora de turisme, Helena Solana, valora molt positivament aquesta temporada: “Estem satisfets de com ha anat la temporada turística. La valoració tan pel que fa a la ocupació en hotels, càmpings i Apartaments com les consultes als tres punts d’ informació turística del municipi ha estat molt positiva. Aquest mes de setembre assistirem a la fira d’ Utrech( Holanda) a l’ octubre a Rimini ( Itàlia) amb l’ objectiu d’ atreure visitants que viatgen fora de temporada.”