Desenvolupament rural

Una delegació d'ADRINOC visita Polònia per intercanviar experiències

El vicepresident del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Joaquim Felip, va formar part de l'expedició

02.09.2016 | 18:41
La representació gironina a Polònia

La gestió dels recursos naturals, la millora i innovació en àmbits com l´hostaleria i el turisme, la promoció del patrimoni i el desenvolupament rural són alguns dels aspectes sobre els quals els dos territoris veuen l´oportunitat de treballar conjuntament. Així doncs, aquests són els temes que es van tractar en el viatge d´intercanvi que una representació d´ADRINOC, va realitzar, del passat 25 a 28 d´agost, per terres poloneses, concretament a la regió de Gran Polònia (Wielkopolska).

La delegació, formada per 6 persones, comptava amb la presència del president d´ADRINOC i també president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona; el vice-president d´ADRINOC i conseller delegat de Turisme del Consell Comarcal de l´Alt Empordà, Joaquim Felip; el president del Consorci Ter-Brugent i membre de la Junta d´ADRINOC, Salvador Clarà; i finalment amb Francesc Xavier Farrés, membre de la Junta d´ADRINOC i soci d´Idea Gestió Cultural, de La Cellera de Ter, i Monika Grygier, presidenta d´Idea Gestió Cultural.

La regió de Wielkopolska, que forma part del territori Leader polonès, té una extensió similar a la de Catalunya i una població al voltant dels tres milions i mig d´habitants. Aquesta similitud entre ambdós territoris va propiciar aquest viatge d´intercanvi, coincidint a la vegada amb dos dels esdeveniments més importants de la zona, el Festival Diocesà de la Collita "Wojewódzko", i el Festival de Sabors, a Liskow, al districte de Kalisz, un festival que mostra la riquesa de l´economia d´aquesta zona a través dels seus agricultors amb les seves respectives collites.

A més de l´assistència a aquests esdeveniments, els membres d´ADRINOC van participar en diversos actes i reunions institucionals acompanyats pel president provincial de la regió de Wielkopolska, Marek Wozniak, el vice-president de la regió, Krzystof Grabowski, el president i el vice-president del distriscte, el senyors Krzysztof Nosal i Jan Klysz i el vice-president de Kalisz, el senyor Piotr Koscielny. Durant tot el viatge també van estar acompanyats pel senyor Jozef Podluzny, alcalde de Godziesze Wielkie i president del grup Leader de la regió.

Aquest viatge és conseqüència de la visita que les autoritats de la regió de Gran Polònia (Wielkopolska) van fer, l´any passat, a Catalunya organitzat per l´associació Idea Gestió Cultural i el Consolat General de la República de Polònia a Barcelona. En aquell viatge, les autoritats poloneses ja van posar-se en contacte amb ADRINOC i es van interessar pel funcionament del programa d´ajuts Leader i els projectes de cooperació relacionats amb el producte local i el turisme. D´aquesta voluntat de col·laboració va néixer el projecte "Patrimoni i temps present 2016", projecte polonès que ha permès i facilitat aquest intercanvi d´experiències.

El viatge a Polònia ha servit també per establir les bases de col·laboració entre ADRINOC i el grup Leader polonès de Kraina Nocy i Dni (LGD7) per tal d´idear noves accions relacionades amb el producte local, la història, la cultura, el patrimoni i el turisme. Així, aquest grup està molt interessat a conèixer de més a prop el funcionament d'una associació publico-privada de turisme, basant-se en l´experiència i èxits tant de l´associació Alt Empordà Turisme com de Turisme Garrotxa.

A partir d´aquesta visita, properament es mantindran contactes tècnics per a realitzar accions concretes al llarg del 2017 amb l´objectiu de reforçar el vincle i intercanvis entre ambdós territoris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema