Figueres

La CUP de Figueres proposa un protocol contra agressions sexistes a les Fires

El grup municipal assegura que aquest tipus d'accions "i l'assetjament sexual en moments de festa i esbarjo es donen sistemàticament"

30.08.2016 | 08:25

La Candidatura d'Unitat Popular de Figueres (CUP) demanarà al ple municipal de setembre l'elaboració d'un Protocol contra les agressions sexistes a les Fires i Festes de la Santa Creu. Segons la formació independentista, "les violències de l'heteropatriarcat es manifesten en l'entramat de relacions socials i personals de la nostra societat de forma estructural i els espais d'oci i de festa no en són una excepció. Les agressions sexistes i l'assetjament sexual en moments de festa i esbarjo es donen sistemàticament, amb el vistiplau o la ignorància de bona part de la població, doncs estan normalitzades i legitimades pel context".

Per aquest motiu, la CUP proposa "que l'elaboració del Protocol contra les agressions sexistes a les Fires i Festes de la Santa Creu es faci de forma participativa, implicant a totes les entitats, col·lectius i professionals de l'àmbit de prevenció i lluita contra les violències masclistes, i que s'executi a partir de les Fires i Festes de la Santa Creu 2017".

La moció per elaborar un protocol que presenta la formació independentista implica també a la Comissió de Festes i de l'Embarraca't, així com a les entitats i els promotors privats que participen en el desenvolupament de grans esdeveniments d'oci o festius a la ciutat. La moció presentada per la CUP contempla "la creació d'una campanya comunicativa perquè les Fires i Festes de la Santa Creu estiguin lliures d'actituds sexistes i discriminatòries, l'aprofitament del got reutilitzable de l'Embarraca't per a promocionar el lema o els lemes de la campanya comunicativa i la incorporació de la perspectiva de gènere en l'organització dels actes i l'elaboració de la programació"

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema