L'Escala

El jutjat aparta l'empresa Eulen de la pugna per l'ABS de l'Escala

El TSJC ha respost al contenciós presentat per l'empresa afavorint a la Fundació Salut Empordà

29.08.2016 | 18:33

La Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha emès la sentència que alleuja el debat sobre la gestió de l´àrea bàsica de salut (ABS) de l´Escala. Segons la resolució del jutjat contenciós, l´empresa Eulen Servicios Sociosantitarios SA queda apartada de la pugna per adjudicar-se el control de l´entitat sanitària, que s´encarrega del servei dels municipis de l'Escala, Bellcaire d'Empordà, Torroella de Fluvià, l'Armentera, Sant Pere Pescador, Ventalló, Vilamacolum, Viladamat i Albons.

La sentència feta pública aquest dilluns estima parcialment el recurs interposat per Eulen i anul·la la resolució impugnada en allò que es refereix a la declaració de nul·litat dels actes que integren el procediment de contractació en el seu conjunt llevat de la resolució d'adjudicació del contracte, resolució la qual anul·lació es manté, amb desestimació de les restants pretensions. D´aquesta manera, la Fundació Salut Empordà queda com a únic actor per gestionar l´ABS escalenca.

La plataforma en defensa de la salut pública que es va crear fa uns anys, quan la Generalitat va adjudicar l´àrea de salut a Eulen, celebra la sentència, però critica que arribi tres anys massa tard. Ara, la plataforma vetllarà pel conpliment dels principis de sanitat pública amb la Fundació Salut Empordà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema