Coincidint amb el moment en què arrenca la campanya de collita del raïm, se celebra la Festa de la Verema de la DO Empordà, a Mollet de Peralada, aquest dissabte 27 d’agost), a partir de ldos quarts de set de la tarda, amb un format força renovat i una nova imatge promocional. Si bé la festa sempre s’ha fet al setembre, en aquesta ocasió des de l’organització s’ha pensat muntar-la a finals d’agost, perquè pot atraure moltes més persones.

La Festa de la Verema és una celebració popular que commemora l’inici de la verema i a través de la qual es simbolitza la premsada del primer most, amb la participació de la Venerable Confraria de la Bóta de Sant Ferriol i la Jove Confraria de Vins i Caves de l’Empordà. Aquest festeig té un caràcter itinerant, cada any en un municipi diferent de la DO Empordà. En aquesta ocasió, la vila acollidora és Mollet de Peralada. La festa l’organitzen, aquest any, el Consell Regulador DO Empordà i l’Ajuntament de Mollet. El mateix cap de sertmana, els cellers del municipi organitzen activitats paral·leles.

La cercavila amb el grup de GraLlers des de l’àrea de Pícnic de la Bomba dóna el tret d’inici a la Festa de la Verema 2016. L’itinerari per portar el raïm veremat, acompanyats de la Mulassa, arriba fins a la vinya del Centre Cívic de Mollet.

El pregó de la Festa el pronuncia la prestigiosa nutricionista, dietista i coach de la vida saludable Carla Zaplana. Els seus llibres Zumos Verdes i Superfoods han esdevingut èxits de vendes en països de tot el món.

Després del pregó, es fa la premsada del nou most, amb la Venerable Confraria de la Bóta de Sant Ferriol i de la Jove Confraria de Vins i Caves de l’Empordà, amb l’acompanyament de GraLlers. Tot seguit, vénen els parlaments.

L’animació musical la posa la banda Frankylesguilles. I, com a colofó de la Festa, s’ofereix el tradicional tast de vins de la DO Empordà a càrrec dels cellers de Mollet de Peralada i una botifarrada popular (preu botifarrada, 3 euros).