Castelló d'Empúries

Castelló engega una campanya per conscienciar els amos dels gossos

L'Ajuntament ha editat fins a 15.000 díptics sota el lema "El gos és teu, els carrers són de tots"

24.08.2016 | 17:20

L´Ajuntament de Castelló d´Empúries ha editat fins a 15.000 díptics sota el lema "El gos és teu, els carrers són de tots", amb tot un seguit de recomanacions sobre com han de comportar-se en l´espai públic els propietaris de gossos, així com també amb allò que cal fer per identificar convenientment a l´animal (registrar-lo al Cens municipal d´animals de companyia i identificar-lo amb un microxip).

Aquest material informatiu, profusament il·lustrat i elaborat en cinc idiomes, es distribuirà bústia a bústia en les properes setmanes per totes les llars del municipi. Així doncs, entre els missatges que s´hi donen hi trobem el de l´obligatorietat de recollir els excrements que l´animal faci a la via pública, la necessitat de vacunar-lo i desparasitar-lo, el portar-lo tothora lligat i respectar aquells espais públics que no són aptes pels animals de companyia.

Val a dir que totes aquestes normes i bones pràctiques ja estan convenientment regulades per l´ordenança municipal de protecció, control i tinença d´animals aprovada l´any 2009, i on s´hi contempla a més un règim sancionador per tots aquells que no s´ajustin al que allà s´estableix. Així per exemple, no recollir els excrements a la via pública pot ser sancionat amb imports que van dels 100 € fins als 400 €.

Amb l´objectiu d´incentivar als propietaris de gossos que els registrin al Cens municipal d´animals de companyia –cosa que s´efectua a les dependències de la Policia local–, s´obsequiarà a tots aquells que ho facin amb un dispensador individual de bosses per recollir els excrements.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema