Unió de Pagesos alerta del fet que l’important augment de la població de senglars a les comarques de Girona ocasiona greus danys tant als conreus com a les carreteres, ja que aquests animals causen nombrosos accidents de trànsit. En aquest sentit, el sindicat considera que aquests perjudicis que augmenten any rere any requereixen actuacions urgents, davant la polèmica sorgida arran de les declaracions del Col·legi d’Advocats de Girona, que ha qualificat de pràctiques “cruels, indiscriminades i perilloses” les sortides nocturnes de caçadors i pagesos que estan portant a terme els Agents Rurals en algunes comarques de Girona.

Unió de Pagesos recorda que, segons dades de la Federació de Caça de Girona, a les comarques gironines es van capturar uns 15.000 exemplars de senglars la temporada 2014-2015, mentre dos anys abans havien estat 10.000, xifres que demostren l’espectacular augment d’aquesta població.

D’altra banda, el nombre d’accidents de Trànsit provocats per fauna salvatge, la majoria senglars, a les carreteres de Girona va ser de 594 el 2015, més del doble que el 2010 (272), segons dades que va donar a conèixer fa pocs mesos el Servei Català de Trànsit.

El sindicat també recorda que, segons el Departament de Territori, entre el 2010 i el 2014 hi hagut un augment del 45% d’accidents a les carreteres catalanes provocats per senglars, cabirols i cérvols, amb un total de 4.960 accidents, dels quals el 87% estan causats per senglars, i que a les comarques de Girona es produeix quasi el 25% dels accidents amb animals en llibertat.

Unió de Pagesos insisteix en que la proliferació de senglars i altres espècies de fauna salvatge en els últims anys té com a conseqüència un augment constant dels danys als conreus, amb importants pèrdues econòmiques. El sindicat considera imprescindible una nova normativa que superi l’obsoleta Llei de Caça del 1970 i doti de mitjans i procediments adequats per combatre les situacions de superpoblació