Un actiu front de tempestes està escombrant aquest dimarts les comarques gironines, des de la Cerdanya fins a la Selva, amb registres destacats com els 41 litres en 30 minuts a Anglès, els 46 litres a Puigcerdà (32 dels quals en només 20 minuts), els 27 litres de Besalú (Garrotxa) o els 19 litres de Girona ciutat. A l'Alt Empordà la pluja ha estat generalitzada.

Els Bombers de la Generalitat han rebut fins a les 17 hores un total de 15 avisos per inundacions de baixos o embornals embossats, principalment concentrats a Girona ciutat, però també a Sant Julià de Ramis, Salt o Amer. Protecció Civil demana molta precaució en els desplaçaments i activitats a l´aire lliure pels ruixats que poden afectar avui gran part de Catalunya. Les precipitacions més intenses es preveuen a les comarques del Berguedà, Alt Empordà, Pla de l´Estany i Gironès. No es descarta que puguin haver-hi precipitacions intenses al prelitoral i litoral de la costa central, incloent Barcelona i Maresme.

Cal, per això, tenir especial cura evitant conductes que poden produir danys en les persones o els béns: no aparqueu vehicles en rieres o punts subterranis inundables, ni creueu rieres si baixen amb aigua, encara que sigui dins del vostre vehicle, pot ser arrossegat encara que no hi hagi gaire profunditat. Igualment, eviteu apropar-vos a les lleres de rius i rierols que poden recollir aigua caiguda conca amunt i poden créixer de forma sobtada. Si feu activitats de muntanya, allunyeu-vos de les zones de barrancs.