Figueres

Un front de tempestes escombra les comarques gironines amb pluja abundant

Destaquen registres com els 41 litres en 30 minuts a Anglès (Selva)

09.08.2016 | 19:09
La gent ha tret el paraigua dels armaris.
La gent ha tret el paraigua dels armaris.

Un actiu front de tempestes està escombrant aquest dimarts les comarques gironines, des de la Cerdanya fins a la Selva, amb registres destacats com els 41 litres en 30 minuts a Anglès, els 46 litres a Puigcerdà (32 dels quals en només 20 minuts), els 27 litres de Besalú (Garrotxa) o els 19 litres de Girona ciutat. A l'Alt Empordà la pluja ha estat generalitzada.

Els Bombers de la Generalitat han rebut fins a les 17 hores un total de 15 avisos per inundacions de baixos o embornals embossats, principalment concentrats a Girona ciutat, però també a Sant Julià de Ramis, Salt o Amer. Protecció Civil demana molta precaució en els desplaçaments i activitats a l´aire lliure pels ruixats que poden afectar avui gran part de Catalunya. Les precipitacions més intenses es preveuen a les comarques del Berguedà, Alt Empordà, Pla de l´Estany i Gironès. No es descarta que puguin haver-hi precipitacions intenses al prelitoral i litoral de la costa central, incloent Barcelona i Maresme.

Cal, per això, tenir especial cura evitant conductes que poden produir danys en les persones o els béns: no aparqueu vehicles en rieres o punts subterranis inundables, ni creueu rieres si baixen amb aigua, encara que sigui dins del vostre vehicle, pot ser arrossegat encara que no hi hagi gaire profunditat. Igualment, eviteu apropar-vos a les lleres de rius i rierols que poden recollir aigua caiguda conca amunt i poden créixer de forma sobtada. Si feu activitats de muntanya, allunyeu-vos de les zones de barrancs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema