Medi ambient

Advocats animalistes demanen que s'aturin les caces nocturnes de senglars

Els lletrats diuen que existeixen mètodes "molt més ètics i útils" com ara les vacunes anticonceptives

09.08.2016 | 08:07
Tres agents contemplen senglars abatuts.

La Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Col·legi d´Advocats de Girona demana al Departament d´Agricultura que aturi les batudes nocturnes de senglars amb vehicles tot terreny que estan duent a terme els agents rurals al Gironès i el Baix Empordà. Segons ha publicat aquest dilluns l´ACN, es tracta d´una pràctica efectiva que ha arribat a abatre 243 senglars en 29 recorreguts i que es vol estendre arreu de les comarques gironines per controlar la plaga de l´espècie. Els lletrats animalistes es mostren contraris a aquesta pràctica i afirmen que la llei de caça estatal "prohibeix la caça nocturna des de vehicles". "Es tracta, a més, d´un sistema cruel, indiscriminat i perillós", ha reblat la Comissió de Protecció dels Drets Animals del Col·legi d´Advocats de Girona, que aposta per procediments "molt més ètics" per controlar la plaga de senglars com les vacunes anticonceptives "que han demostrat una eficàcia del 80%".

Segons els advocats animalistes, existeixen estudis realitzats a Anglaterra que demostren una eficàcia del 80% d´aquest mètode, que ja s´està aplicant de forma experimental a la zona del Vallès Oriental, promoguda per quatre municipis - Terrassa, Sant Cugat del Vallès, Matadepera i Vacarisses- amb el suport de la Diputació de Barcelona i l´assessorament del Grup de Recerca sobre Infertilitat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). "En contraposició, la caça i les batudes intensives d´aquests animals que des de fa temps es realitzen a les comarques de Girona, no han fet més que augmentar la població", han considerat de la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Col·legi d´Advocats de Girona.

Per als lletrats animalistes l´administració de contraceptius, ja sigui per via oral o injectable, és l´única via eficaç per al control de colònies d´animals que, a causa de la seva superpoblació, poden esdevenir plagues i comportar situacions compromeses o problemes en l´hàbitat en que es mouen. "Per això demanaran una reunió amb el Departament d´Agricultura per proposar-los que es replantegin els mètodes de control de la superpoblació d´aquests animals", han avançat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema