La Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Col·legi d’Advocats de Girona demana al Departament d’Agricultura que aturi les batudes nocturnes de senglars amb vehicles tot terreny que estan duent a terme els agents rurals al Gironès i el Baix Empordà. Segons ha publicat aquest dilluns l’ACN, es tracta d’una pràctica efectiva que ha arribat a abatre 243 senglars en 29 recorreguts i que es vol estendre arreu de les comarques gironines per controlar la plaga de l’espècie. Els lletrats animalistes es mostren contraris a aquesta pràctica i afirmen que la llei de caça estatal “prohibeix la caça nocturna des de vehicles”. “Es tracta, a més, d’un sistema cruel, indiscriminat i perillós”, ha reblat la Comissió de Protecció dels Drets Animals del Col·legi d’Advocats de Girona, que aposta per procediments “molt més ètics” per controlar la plaga de senglars com les vacunes anticonceptives “que han demostrat una eficàcia del 80%”.

Segons els advocats animalistes, existeixen estudis realitzats a Anglaterra que demostren una eficàcia del 80% d’aquest mètode, que ja s’està aplicant de forma experimental a la zona del Vallès Oriental, promoguda per quatre municipis - Terrassa, Sant Cugat del Vallès, Matadepera i Vacarisses- amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’assessorament del Grup de Recerca sobre Infertilitat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). “En contraposició, la caça i les batudes intensives d’aquests animals que des de fa temps es realitzen a les comarques de Girona, no han fet més que augmentar la població”, han considerat de la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Col·legi d’Advocats de Girona.

Per als lletrats animalistes l’administració de contraceptius, ja sigui per via oral o injectable, és l’única via eficaç per al control de colònies d’animals que, a causa de la seva superpoblació, poden esdevenir plagues i comportar situacions compromeses o problemes en l’hàbitat en que es mouen. “Per això demanaran una reunió amb el Departament d’Agricultura per proposar-los que es replantegin els mètodes de control de la superpoblació d’aquests animals”, han avançat.