L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha anunciat aquest dilluns al migdia que l'Ajuntament ha arribat a un principi d'acord amb els representants sindicals de COBAS i CCOO per aturar la vaga dels serveis de neteja, enllumenat i parcs i jardins. Segons Felip, les negociacions pel conveni col·lectiu dels pròxims quatre anys segueixen obertes mentre l'Ajuntament continua preparant el canvi de concessió de Fisersa Ecoserveis, prorrogat provisionalment per part del plenari.

"Ens hem donat confiança", ha dit l'Alcaldessa, al mateix temps que ha explicat que el consistori s'ha compromès, avui mateix, davant dels representants dels treballadors "a seguir parlant per conèixer l'abast de la transició i la integració de la plantilla en les noves empreses".

L'Ajuntament té el compromís "de mantenir tots els llocs de treball fixes i les condicions laborals". Felip ha comparegut acompanyada pel conseller delegat d'Ecoserveis, Quim Felip i el director dels serveis urbans, Jordi Cabot. L'Alcaldessa ha mostrat el seu agraïment "al suport" rebut per part dels grups de l'oposició en aquesta negociació.