L'Ajuntament de Figueres i el personal d'Ecoserveis a través dels sindicats continuen negociant per evitar una vaga d'escombraries, enllumenat i parcs i jardins. Les dues parts van ser presents ahir a la mesa de conciliació a Treball, on no es va tancar cap acord però tampoc s'ha confirmat que hi hagi aturada. Es continuaran les converses fins dilluns, el darrer dia acordat per a la suspensió temporal de l'aturada programada per l'1 d'agost.

Les dues parts mantenen una actitud de prudència davant lesconverses que van iniciar la setmana passada. Les negociacions anirien avançant per tancar un acord que satisfaci les dues parts però encara no hi ha res definitiu. S'haurà d'esperar a dilluns, el darrer dia de la suspensió per saber si hi haurà o no acord.

A l'empresa de capital mixt, públic, privat, Ecoserveis, se li acaba la concessió a l'octubre. El govern pretén traspassar a l'empresa de serveis Fisersa el personal de parcs i jardins i enllumenat, i treure a concurs les escombraries. Els sindicats majortiaris CO.BAS i CCOO, a banda d'estar en contra de la separació de la plantilla, demanen que es mantingui l'actual conveni. El govern fins ara només s'ha compromès a garantir els llocs de treball i el salari. Han demanat a una autoritat judicial que es pronunciï sobre la legalitat de mantenir un conveni quan s'extingeixi l'actual empresa de serveis al qual està subjecte.