Garriguella

Garriguella agermana la cuina mediterrània i marroquina en una iniciativa social

Els veïns del municipi van participar en un projecte impulsat des del Consell Comarcal

02.08.2016 | 13:21

L'Ajuntament de Garriguella amb la col·laboració de l'àrea de Benestar del Consell Comarcal de l'Alt Empordà i Dipsalut han dut a terme el projecte "Teixint comunitat a Garriguella", que s'ha realitzat durant el passat mes de juliol amb famílies d´origen marroquí i un grup de famílies catalanes del poble.

Des de l'àrea de Benestar expliquen que "l´objectiu principal del projecte ha estat el de fomentar un major coneixement entre les comunitats que conviuen a Garriguella a partir de l´eix temàtic de les cuines mediterrànies, tot potenciant un major vincle social entre els veïns i les veïnes del municipi".

En concret, "Teixint comunitat a Garriguella" ha constat de sis sessions de treball comunitari, dinamitzades per l´equip de serveis socials bàsics del municipi i professionals dels serveis d´atenció a la diversitat del Consell, que es van cloure la setmana passada amb el "Tastet de la Mediterrània". L'activitat es va desenvolupar a la sala Sabater Fortià del municipi.

Des de l'àrea es remarca que "aquesta activitat final va servir per mostrar la riquesa i alhora la proximitat entre dues cultures mediterrànies a través de les respectives cuines, totes elles banyades per un mateix mar i clima, que es nodreixen d´uns ingredients bàsics molt semblants. La cuina ha estat una bona excusa per compartir olors, colors, sabors, textures i costums entre les persones participants. El projecte ha permès dialogar, aprendre i teixir comunitat entre les famílies i els veïns i veïnes del poble".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema