Després d'haver passat per la preceptiva Comissió Informativa, el ple de l'Ajuntament de Figueres debatrà, aquest dijous, la incorporació del teatre del Bon Pastor com a equipament municipal d'ús públic. Aquest fet serà possible després que el Consistori, representat pel regidor Jordi Masquef, hagi arribat a un acord amb el Bisbat com a propietari de l'equipament i que ha estat representat pel rector de la parròquia del Bon Pastor, mossèn Josep Taberner.

L'acord estableix que l'Ajuntament de Figueres pagarà un lloguer mensual de 504 euros, per a un període inicial de quatre anualitats. El consistori podrà disposar lliurement d'una instal·lació que disposa d'aules, amb una capacitat per a 69 persones, sala d'actes (90 places) i teatre (184 places a la platea).

“Hem posat molt d'interès en aquesta negociació, perquè volíem resoldre la falta d'un equipament cultural i lúdic per a aquesta part de la ciutat. Farà molt bon servei a tots els barris de la zona”, explica el regidor Masquef. A més, l'equipament es troba en una ubicació molt pròxima a la llar d'infants i a l'Escola d'Adults Maria Verda­guer, per la qual cosa també podrà fer servei en cas de necessitat als dos centres.

Per tirar endavant aquest acord, abans ha calgut que es desfés l'anterior conveni amb l'Associació del Bon Pastor, que tenia dret d'ús sobre el teatre. Ara només cal l'aprovació del plenari.