Figueres aconsegueix una aturada provisional de la vaga d'Ecoserveis

L'alcaldessa i els representants dels grups municipals ho han acordat amb els sindicats

29.07.2016 | 14:00
La reunió s´ha fet en el saló de plens.

L'alcaldessa Marta Felip, el Conseller Delegat d'EcoServeis Quim Felip, els portaveus de tots els grups municipals del Consistori i els representants sindicals de COBAS i CCOO s'han reunit aquest matí a la sala de Plens de l'Ajuntament per intentar arribar a un acord i desencallar les negociacions.

Després d´aproximadament tres hores de debat, segons ha informat l'Ajuntament, s´ha arribat al consens mitjançant la petició de pronunciament a una autoritat judicial laboral sobre la legalitat de l´article 1 del conveni sotmès a negociació i les implicacions legals derivades de la seva futura aplicació. Per aquest motiu s'ha acordat suspendre temporalment la vaga a l'espera del pronunciament, i continuar amb les negociacions a partir d'aquest punt.

L´alcaldessa Marta Felip afirma que queda molt camp per córrer en la negociació: "L´Ajuntament vol resoldre tots els dubtes i esgotar totes les vies possibles de negociació".

Més de tres mesos encallats

Fa més de tres mesos que els sindicats i l'Ajuntament de Figueres negocien el nou conveni col·lectiu d'Ecoserveis, que compta amb 115 empleats. Els plans de l'equip de govern de traspassar part de la plantilla a Fisersa i externalitzar el servei d'escombraries a una empresa privada xoca frontalment amb la voluntat de COBAS i CCOO, que finalment va decidir convocar una vaga indefinida a partir de l'1 d'agost que ara ha quedat suspesa temporalment.

Ricardo López, president del comitè d'empresa, avisava que no permetran que es divideixi els empleats i que volien una altra proposta de l´Ajuntament per desbloquejar la situació. També es queixaven que els empleats de Fisersa han patit retallades de sou de prop del 8% en els darrers anys pel context de crisi.

Per la seva banda, l´alcaldessa va demanar prudència i va assegurar que els plans de l´Ajuntament no preveien en cap cas rebaixes salarials a la plantilla. La seva proposta és la d´aprovar un conveni per a quatre anys que s´aniria prorrogant fins que no s´acabés de negociar el nou.

Fisersa és una empresa 100% pública i ofereix els serveis de subministrament d'aigua potable, clavegueram, tractament d'aigües residuals, transport urbà, gestió de les zones blaves d'aparcament i grua municipal. L'ajuntament vol que, a partir d'ara, també capitalitzi els serveis d'enllumenat i jardineria.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema