L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha obert un procés participatiu per saber de quina manera els ciutadans volen celebrar el cinquantè aniversari d'Empuriabrava, una efemèride que s'escaurà el proper any 2017.

Recentment van presentar, al Centre Cívic d'Empuriabrava, el procés participatiu que el consistori castelloní ha dissenyat perquè tothom -ciutadans, empresaris i visitants- comparteixin amb l'Ajuntament tant experiències, propostes, arxius, imatges com tota mena d'informació per tal de poder realitzar una programació a l'altura d'aquest aniversari. Precisament, han escollit les festes del Carme, que se celebraven el cap de setmana passat, per iniciar aquest tràmit, que importa molt a l'equip de govern, format per ERC i CDC.

La celebració vol anar més enllà del caràcter lúdic i festiu, segons va explicar l'alcalde de Castelló, Salvi Güell, el qual va estar acompanyat per la regidora de Participació Ciutadana, Anna Massot, i de la regidora de Promoció Econòmica i Turística, Roser Vitalla, a la qual li ha tocat comissionar els actes del 50è aniversari de la marina residencial. També vol aprofitar aquest moment de maduresa per poder reflexionar entre tots i treballar de manera conjunta per al futur, amb un creixement equilibrat i sostenible d'aquesta marina, única al món.

Les persones que vulguin participar en aquest procés han de respondre un qüestionari que trobaran a la pàgina web municipal, a les oficines de turisme, oficines d'atenció al ciutadà (OMAC) i al Centre Emprèn. El material està editat en diferents idiomes, per fer el procés més accessible a les diverses nacionalitats que hi ha representades a Empuriabrava.

Enviament a les bústies

També enviaran una carta a totes les bústies del municipi -se'n faran 15.000 còpies- convidant a tothom a participar i expressar la seva opinió dins d'aquest procés participatiu. També es farà una crida a la gent que tingui material dels inicis d'Empuriabrava perquè el cedeixin a l'Ajuntament. A més, volen recollir experiències viscudes al llarg d'aquests cinquanta anys d'història.

La recollida d'informació es clourà a finals del mes d'octubre, obrint-se, a partir de llavors, un període de treball intern d'anàlisi i presa de decisions. A mitjan mes de desembre es farà públic el programa d'actes d'Empuriabrava 50 anys que se celebrarà al llarg de tot el 2017. “Volem acostar la política a la ciutadania i tenim intenció d'implicar els ciutadans del municipi en altres processos”, remarcava la regidora de Participació Ciutadana, Anna Massot, sense especificar quins temes es portaran a debat ciutadà durant els pròxims mesos.