Vilafant

Vilafant reclama a la Generalitat que reconegui i pagui el deute de 800.000 euros

La petició proposada pel PSC ha tingut el suport de tots els grups municipals

23.07.2016 | 08:39
Imatge de la sessió plenària de Vilafant.

El plenari municipal de Vilafant ha aprovat, per unanimitat, reclamar a la Generalitat de Catalunya que reconegui i pagui el deute que té amb el municipi alt empordanès. La petició s´ha fet efectiva en el transcurs del ple ordinari de juliol, celebrat aquest dimecres, arran d´una moció presentada pel grup municipal del PSC.

D´aquesta manera l´Ajuntament fa un pas més en la petició al Govern català perquè pagui els 817.000 euros de deute que té amb el municipi. I ho fa de manera coral perquè en el text de la moció es demana a la Generalitat que aquest reconeixement es faci a tot el món local català.

L´alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, valora "la unanimitat mostrada pel plenari municipal en la reclamació d´uns diners que són necessaris per al nostre Ajuntament". A més l´alcaldessa posa èmfasi en el fet que es reclama també l´elaboració d´un calendari de pagament, "una acció indispensable per poder programar les accions i inversions a realitzar des de Vilafant".

En la moció es fan altres peticions a la Generalitat com publicar trimestralment a la web de la Transparència el deute reconegut per cada municipi amb el detall per concepte i any del deute; o elaborar i presentar un calendari de noves convocatòries per activar els diferents instruments de cooperació local. També es fa una petició per als pressupostos del 2017 que, en cas d´aprovar-se, contemplin un augment de les dotacions econòmiques per el Fons de Cooperació Comarcal i Local; un nou fons per a la Inversió Local que substitueixi el PUOSC i, finalment, que també ens els futurs comptes s´autoritzin les transferències necessàries per a crear un fons extraordinari per recolzar accions de foment de l´ocupació i activació econòmica que realitzen els ajuntaments.

Finalment, i destacant un dels altres punts importants del text, es demana que s´acordi amb el Govern de l´Estat la modificació de la regla de la despesa als efectes d´aplicació de la Llei d´Estabilitat Pressupostaria i Sostenibilitat Financera. Tot això per tal que l´estalvi obtingut per les entitats locals en exercicis anteriors es pugui destinar a la prestació de serveis als ciutadans, a exercir les competències clau per assegurar el seu benestar i a activar l´economia per gènera inversió i ocupació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema