L'Associació Catalana de Productors de Porcí, Porcat, ha volgut matisar les informacions d'Iaeden-Salvem Empordà sobre nous projectes. Assegura que dels 35 que s'han marcat sobre l'Alt Empordà, el 80% «correspon a ampliacions de granges existents des de fa molts anys, moltes de les quals necessiten ser ampliades per poder modernitzar-se i poder competir al mercat actual.

El sector està preocupat per l'oposició frontal de grups que diuen porten la bandera de la «cultura del no» que «s'oposen sistemàticament a qualsevol activitat del sector porcí, encara que compleixi perfectament amb la normativa vigent».

Des de Porcat, el director, Ricard Parés, recorda que a les comarques gironines la indústria càrnia és una activitat econòmica de primer ordre. «Si fem desaparèixer les granges, qui proveirà els escorxadors?», es pregunta, i posa sobre la taula que «ningú dubti que, si seguim amb aquesta política, en un curt termini tots els escorxadors de Girona tancaran portes i se n'aniran a produir a l'Aragó, on els esperen amb els braços oberts».

I davant d'això critica la posició de Territori. Considera que «si no es decideixen a donar suport a un sector estratègic per al nostre país, acabarem sense granges i sense indústria, i llavors, tots plorarem perà ja no hi haurà marxa enrere».

Des de Porcat informen que el pla director urbanístic que Territori pretén consensuar amb les entitats del sector ramader, encara no s'ha debatut amb les organitzacions ramaderes. A més, se'ls va manifestar que creien que s'atacava injustament al sector a Girona com a responsables dels nitrats. Es va acordar constituir una taula de treball del Pla Director però que no s'ha reunit i no té previst fer-ho fins al setembre.