El govern municipal de Figueres, a través d'un comunicat, ha demanat prudència davant de l'anunci de convocatòria de vaga de recollida de residus, neteja, manteniment de parcs i jardins i enllumenat subscrita només per una part de la representació sindical (COBAS i CCOO) dels treballadors de l'empresa EcoServeis, amb una evident falta d'unanimitat i acord amb la resta de sindicats (UGT i CSIF) i treballadors de la plantilla, que ja han expressat la seva disconformitat amb la convocatòria de vaga i el seu malestar per la manera en la qual s'ha pres i comunicat aquesta decisió.

L'alcaldessa, Marta Felip, ofereix diàleg a tots els sindicats, recordant que la prioritat del govern és seguir negociant, i que no hi ha motius pel trencament de negociacions. Recorda el seu compromís de conservar tots els llocs de treball amb les mateixes condicions salarials establertes en el conveni vigent negociat i signat per tots els sindicats.

Marta Felip lamenta que per interessos estrictament personals i de quotes de poder i representació sindical es convoqui tota la plantilla a una vaga indefinida. Afirma: "Figueres no es pot permetre una vaga de recollida d'escombraries i neteja i menys per interessos personals d'una part de la representació sindical. S'ha de pensar en tota la plantilla i en la ciutat."