Girona

La Diputació ha format més de 300 persones en matèria de transparència

S'encarrega d'ajudar els 187 municipis gironins amb menys de 5.000 habitants

18.07.2016 | 15:47

L'Oficina de Transparència de la Diputació de Girona, que s'encarrega d'ajudar els 187 municipis gironins amb menys de 5.000 habitants, ja que són els que disposen de menys recursos humans i econòmics, ha format enguany més de 300 persones en transparència. Aquest servei dóna suport als ens locals perquè el seu personal es formi i pugui complir les obligacions marcades per la Llei 19/2014, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.
 
L'Oficina de Transparència de la Diputació de Girona té per objectiu assessorar i donar suport integral als ajuntaments de la demarcació, oferint-los la possibilitat de tenir un portal de transparència al seu propi web. Es tracta del portal marc elaborat pel Consorci d'Administració Oberta de Catalunya (AOC) arran del conveni signat entre les administracions catalanes per ajudar el món local en el desplegament de la Llei de transparència. Tot i així, la tasca de l'oficina va molt més enllà d'oferir suport per al portal de transparència als ajuntaments, de manera que també ha ofert un programa de formació per als seus treballadors.
 
Les sessions formatives sobre l'edició del portal de transparència, organitzades a les seus dels consells comarcals i dirigides als treballadors de l'administració local, es varen desenvolupar en dues parts: a la primera, de caràcter teòric, es va exposar el projecte comú de la Llei de Transparència de Catalunya, els recursos del Consorci AOC i la informació de transparència que els ajuntaments han de publicar. Durant la segona part, es van impartir els coneixements tècnics tant per a la gestió com per a l'edició dels continguts del portal.
 
La Diputació de Girona, pionera en transparència
 
La Diputació de Girona va ser la pionera a Catalunya a posar en marxa el seu portal de transparència. Respecte a les altres diputacions catalanes, la Diputació de Girona va ser  la primera que va engegar aquesta nova eina, adreçada a la ciutadania perquè pugui disposar de tota la informació de la institució i resoldre aquells dubtes i preguntes que se li plantegin.
 
La transparència de la Diputació de Girona va ser qualificada, a principis d'any, d'excel·lent per l'ONG Transparència Internacional (IT), que li va atorgar 92,5 punts sobre 100. L'informe va situar la Diputació de Girona al dotzè lloc de les 45 diputacions estatals. L'obtenció de 92,5 punts i del lloc dotzè en el rànquing evidencien els bons resultats del treball realitzat per la institució a l'hora d'oferir tota la seva informació a través del portal de transparència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema