Consell Comarcal

El Consell Comarcal i la Fundació la Caixa promocionaran l'ocupació juvenil

Han signat un conveni de col·laboració

18.07.2016 | 14:03

El president del Consell Comarcal de l´Alt Empordà, Ferran Roquer, i el director de Banca d´Institucions de Caixabank, Carles Juanola, han signat un conveni mitjançant el qual la Fundació Bancària "la Caixa" farà una aportació anual de 4.000 euros per a la promoció de l´ocupació juvenil a través del programa Okup´Alt que es desenvolupa anualment per part de la institució comarcal.

Des de la Fundació Bancària "la Caixa" es remarca que, entre els seus objectius, hi figura la realització d´acció benèfiques o socials pròpies o en col·laboració amb les institucions del país atenent les diferents necessitats de la societat amb l´objectiu de contribuir al progrés de les persones i de la societat, amb especial incidència en els col·lectius més vulnerables.

En aquest sentit el Consell Comarcal de l´Alt Empordà desplega el Protocol d´intervenció estratègica en polítiques de joventut que es divideix en diferents programes d´actuació, un dels quals és el programa de formació i ocupació juvenil on hi figura el projecte Okup´Alt que es troba plenament identificat amb els objectius de les accions socials de "la Caixa".

El projecte Okup´Alt 2016, adreçat a la reinserció sociolaboral i educativa i a la promoció de l'ocupació entre els joves de la comarca, és una proposta innovadora iniciada fa sis anys i que que es coordina des de l'àrea de Joventut del Consell Comarcal. La iniciativa va adreçada als joves de l'Alt Empordà, d´entre 16 i 24 anys, amb un primer objectiu d´oferir formació gratuïta en diversos oficis. En l´edició d´aquest any en concret, la formació que es va oferir als 31 joves que van acabar el curs estava relacionada amb tres temàtiques (tasques forestals, manteniment i pintura i perruqueria).

La iniciativa ha comptat amb el suport de diversos ajuntaments, ja que en les dues primeres temàtiques de formació es van realitzar pràctiques -i actuacions concretes- a un total de 20 municipis, tal com s'ha vingut fent en les darreres edicions. Inicialment es van inscriure en el projecte 102 joves, des quals se´n van seleccionar 35 tot que, finalment, van ser 31 els que van acabar la formació que també va incloure nocions per com abordar una entrevista de feina, riscos laborals i hàbits saludables.

El president del Consell Comarcal, Ferran Roquer, recorda que "l´elevat índex d´atur juvenil que tenim a la comarca, fruit de la baixa formació que té un segment important d´aquesta població, és una de les nostres preocupacions per al present mandat. En concret, aquest índex és del 35%, 2,4 vegades més que la mitjana catalana. El foment dels plans d´ocupació en aquest àmbit, i altres iniciatives en el mateix sentit, formen part de l´acció de govern. Per això seguirem promovent projectes com el programa Okup´Alt, que tan bons resultats ens ha donat fins ara i que, precisament, incideix en aquest segment de població. La col·laboració i les sinergies amb altres administracions i amb institucions i empreses privades que ens ajudin a fomentar l´ocupació juvenil són especialment benvingudes".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema