El conseller de Cultura, Santi Vila, ha registrat aquest dimecres la seva candidatura per ser el proper president del Consell Nacional del Partit Demòcrata Català. "Modestament poso la meva persona a disposició perquè generem els consensos necessaris i aquesta unitat que ens ha de fer un gran espai polític de progrés, modern i on tothom se senti a gust, tant els que es consideren d'una facció com els que se'n consideren d'una altra", ha dit en declaracions a l'ACN. Vila competirà, com a mínim, amb Mercè Conesa. El conseller ha donat suport a la candidatura de Marta Pascal i David Bonvehí però ha opinat que hauria de combinar joves i també "sèniors", gent amb experiència. En aquest sentit, ha remarcat que Jordi Turull és una figura "imprescindible".

A parer de Vila, "és molt important" que després del congrés fundacional del PDC, que va ser "convuls i intens", ara s'aconsegueixi una "gran unitat d'acció" i que tothom se senti "ben representat". És per això que s'ha postulat per presidir el Consell Nacional del partit, tot i que alhora ha remarcat que Mercè Conesa és una "excel·lent alcaldessa i presidenta de la Diputació de Barcelona i també l'honora que es posi a disposició i que la militància tingui un parell o possiblement algun altre candidat". "Jo crec que això ha de ser ben vist per tothom", ha dit.

Vila també aspira a la presidència del Consell Nacional del Partit Demòcrata Català

Vila també aspira a la presidència del Consell Nacional del Partit Demòcrata Català

Pel que fa a la nova direcció, ha dit que li agrada molt la candidatura liderada per Marta Pascal i David Bonvehí, perquè és important "que hi hagi cares noves i aire fresc". Ara bé, alhora ha remarcat que també és necessari combinar-ho amb "sèniors i experiència, i el Jordi Turull va tenir una actitud molt honorable no plantejant alternativa i és evident que és una figura imprescindible del partit". A parer de Vila, Pascal i Bonvehí "faran molt bé de comptar amb totes les sensibilitats", perquè "un espai és guanyador quan és molt ric i divers, molt centrat i no extremista".

Vila ha dit, però, que no vol donar consells, conscient que Pascal i Bonvehí estan "fent molts equilibris perquè tothom se senti representat".